Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ

11.12.2021 | 20:38 Eνσωμάτωση

Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Β γύρο με τους 270.000 ψηφοφόρους της πρώτης Κυριακής να βάζουν ψηλά τον πήχη για το ΚΙΝΑΛ

Εν μέσω σκληρού πρέσινγκ και ανοιγμάτων από Μητσοτάκη και Τσίπρα οι δυο διεκδικητές της ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη με παρεμβάσεις τους στα Νέα Σαββατοκύριακο δίνουν το στίγμα τους και οροθετούνται απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση συνδυάζει προοπτική με όρους δικαιοσύνης και ασφάλειας για όλους απέναντι στις πολιτικές για λίγους της Νέας Δημοκρατίας και αυτές της ισοπέδωσης των πολλών του ΣΥΡΙΖΑ.» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την μεριά του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Νομίζω ότι αντικειμενικά δεν συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Επίσης, συμφέρει τον Αλέξη

Την Κοζάνη επέλεξε ως τελευταίο σταθμό των προεκλογικών του εκδηλώσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης όπου δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί θα πρόεδρος όλων στο ΚΙΝΑΛ.

«Και δεσμεύομαι σε όλους ότι αν ηγηθώ αυτής της προσπάθειας την Κυριακή το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη».

Με ένα τηλεοπτικό μήνυμα ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα της αυριανής αναμέτρησης.

«Ποια ηγεσία θα ανασυστήσει εδώ και τώρα από τη βάση συμμετοχικά την κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες ζητούν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο κυβέρνηση».

Την Κυριακή οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να είναι αισθητά γρηγορότερη καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο μητρώο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2021