Κόσμος

Πάνω 70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

11.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Αστραπές και εκρήξεις από πυλώνες ρεύματος που καταστρέφονται από την φονική μανία ανεμοστρόβιλων κάνουν τη νύχτα - μέρα στις κεντρικές πολιτείες της Αμερικής.

Στο φως της ημέρας αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής. Τέσσερις ανεμοστρόβιλοι ενώθηκαν και χτύπησαν με μανία το Κεντάκι, το Ιλινόι, το Μισούρι, το Αρκάνσας, το Μισισσίπι και το Τενεσί, σε ένα εξαιρετικά σπάνιο και ακραίο φαινόμενο.

Στο Μέιφιλντ του Κεντάκι έχασαν τη ζωή τους πάνω από 50 άνθρωποι μόνο σε ένα εργοστάσιο. Άγνωστη παραμένει η τύχη δύο γυναικών που από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυναν αυτή την δραματική έκκληση για βοήθεια.

«Δεν ξέρω αν μας βλέπει κάποιος, μας χτύπησε τυφώνας στην δουλειά στο Μέιφιλντ και είμαστε παγιδευμένες. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Είμαστε στο εργοστάσιο κεριών στο Μέιφιλντ» αναφέρουν οι γυναίκες σε βίντεο.

Με ταχύτητα μεγαλύτερη των 360 χιλιομέτρων την ώρα οι ανεμοστρόβιλοι διένυσαν περισσότερα από 300 χιλιόμετρα σπέρνοντας τρόμο και θάνατο στο πέρασμά τους.

Στο Ιλινόι η οροφή του κέντρου διανομής της Amazon κατέρρευσε από τους ισχυρούς ανέμους εγκλωβίζοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων. Ανασύρθηκαν τουλάχιστον δυο νεκροί κάτω από τόνους χαλασμάτων και οι έρευνες συνεχίζονται.

Περισσότερα από 330.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ οι αρχές προειδοποίησαν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα περισσότερα από 15 εκατομμύρια πολίτες. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές “ανείπωτη τραγωδία”.

Ο Στρατής Αγγελής ανέφερε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 79, με 70 από αυτούς να εντοπίζονται στο Μέιφιλντ. Με αγωνία περιμένουν οι πολίτες νεότερα από το Κέντρο Διανομή της Amazon, την ώρα που οι προβλέψεις για τους νεκρούς μιλούν για πάνω από 100.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2021