Ελλάδα

Ελεύθεροι ο αστυνομικός & η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην τουρκική μεθόριο

07.12.2021 | 12:53 Eνσωμάτωση

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει το θρίλερ που εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την σύλληψη ενός αστυνομικού και της φίλης του σε απαγορευμένη περιοχή στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Οι τουρκικές αρχές τους άφησαν ελεύθερους με τον όρο να παραμείνουν στη χώρα 48 ώρες μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους

Ο 40χρονος αστυνομικός μαζί με την 28χρονη σύντροφο του αποφάσισαν να επισκεφθούν το μεσημέρι της Κυριακής την Ανδριανούπολη στην Τουρκία για λίγες ώρες για τουρισμό και ψώνια. Όταν όμως το βράδυ της ίδιας ημέρες ο υπαρχιφύλακας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αστυνομικό τμήμα στις Φέρες όπου και υπηρετεί, σήμανε συναγερμός.

Λίγες ώρες μετά διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του είχαν συλληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, κινούμενοι με το αυτοκίνητό τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση για να διαπιστωθεί το τι πραγματικά συνέβη, ενώ στην περιοχή μετέβη και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Ανδριανούπολης, ενώ τους κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο αστυνομικός σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης. Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

«Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», δήλωσε ο αστυνομικός.

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης.  Τα κινητά τους ερευνώνται από την τουρκική αστυνομία, ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2021