Κόσμος

Γαλλία – «Τέλος» στη νυχτερινή διασκέδαση για ένα μήνα – Κλείνουν τα κλαμπ

07.12.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Σε τροχιά υποχρεωτικού εμβολιασμού ο πλανήτης με την Νέα Υόρκη να εμβολιάζει όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα από τις 27 Δεκεμβρίου και εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Την ίδια στιγμή, στη Βρετανία οι μολύνσεις της νέας παραλλαγής τριπλασιάστηκαν ενώ στη Γαλλία η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα για ένα μήνα.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς νυχτερινή διασκέδαση στα νυχτερινά κλαμπ θα κάνουν φέτος οι Γάλλοι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κλαμπ για ένα μήνα από την ερχόμενη Πέμπτη όμως απέφυγε να πάρει πιο σκληρά μέτρα.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν ακόμη ενίσχυση της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία και των εμβολιασμών.

Βρετανία

Περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για τους ξένους ταξιδιώτες αποφάσισαν οι βρετανικές αρχές που πλέον ζητούν από όλους, ακόμη και τους εμβολιασμένους να υποβάλλονται σε τεστ PCR πριν ταξιδέψουν στη χώρα.

Οι Βρετανοί ειδικοί ανησυχούν ότι η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τη Δέλτα. Χθες καταγράφηκαν 90 κρούσματα του νέου στελέχους ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό κρουσμάτων στα 336. Όμως οι εκτιμήσεις είναι ότι οι μολύνσεις με την παραλλαγή Όμικρον στη Βρετανία ίσως ξεπερνούν τις χίλιες.

ΗΠΑ

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης. Οι υπάλληλοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων που εργάζονται στα γραφεία τους θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Από τις 14 Δεκεμβρίου και τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους. Για τους ενήλικες η υποχρέωση για πλήρη εμβολιασμό θα ισχύσει από τις 27 Δεκεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2021