Υγεία

Κορωνοϊός – Στο «μικροσκόπιο» δύο νέα ύποπτα κρούσματα για τη μετάλλαξη Όμικρον – Περισσότερα από 190.000 ραντεβού για την 3η δόση από εχθές

04.12.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Πέραν του κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στην Κρήτη, αυτή την ώρα εξετάζονται και άλλα δυο ύποπτα κρούσματα. Αυτά, όπως είπε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, βρίσκονται στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, ρεκόρ ζήτησης των ραντεβού για την αναμνηστική δόση καταγράφεται από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες.

Δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον εξετάζονται στην Αθήνα. Πρόκειται για δυο ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική πριν ξεκινήσουν τα μέτρα στις 27 Νοέμβριου.

Νοσούν και οι δύο με ήπια συμπτώματα. Από το μοριακό δείγμα φαίνεται ότι έχουν τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο στο υπουργείο Υγείας περιμένουν την απάντηση του εργαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί την Πέμπτη ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη. Ένας 40χρονος που είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, πάνω από 200.000 ραντεβού για εμβολιασμό, στη συντριπτική τους πλειονότητα για την τρίτη δόση έχουν κλειστεί από χθες το απόγευμα, όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, έως τις 10:00 σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για ενισχυτική δόση και περίπου 8.300 για πρώτη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/12/2021