Υγεία

Οικογενειακά δράματα στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

30.11.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Οικογενειακά δράματα που προκαλούν συγκίνηση. Ασθενείς που έδωσαν τη μεγάλη μάχη και λύγισαν, με συγγενείς τους να χαροπαλεύουν και τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στον πόνο τους, να αγωνιούν.

Ο θάνατος ανεμβολίαστης μητέρας δίδυμων παιδιών στην Θεσσαλονίκη, η μεγάλη μάχη της Παρθένας Κουτμερίδη σε νοσοκομείο της πόλης, ο αγώνας ζωής του Παναγιώτη Κελεσίδη μαζί με δύο σοβαρές περιπτώσεις από τη Δυτική Ελλάδα, συντηρούν τον έντονο προβληματισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, η 48χρονη μητέρα δύο 12χρονων δίδυμων παιδιών υπέκυψε μετά από μάχη λίγων ημερών σε νοσοκομείο της πόλης.

Όλα δείχνουν πως τα παιδιά της άτυχης γυναίκας νόσησαν στο σχολείο και μετέδωσαν τον ιό στους γονείς και στον πεθερό της 48χρονης που πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι στην οικογένεια ήταν ανεμβολίαστοι. Η κατάσταση της 48χρονης επιδεινώθηκε ταχύτατα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε.

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται και η Παρθένα Κουτμερίδη, κόρη του πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ. Η 38χρονη που ήταν έγκυος δεν είχε εμβολιαστεί μετά από συνεννόηση με τον γυναικολόγο της, με τους γιατρούς να φέρνουν στον κόσμο με καισαρική το παιδί της κι τώρα να δίνουν μάχη για να κρατήσουν την ίδια στη ζωή.

Στο Τζάνειο του Πειραιά νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, είχε κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και σε λίγες μέρες θα έκανε την Τρίτη.

Αρνείται να διασωληνωθεί ο μητροπολίτης Κοσμάς

Στην Πάτρα λίγες μόνο μέρες μετά τον θάνατο ανεμβολίαστου ιερέα, οι σκέψεις όλων βρίσκονται στον γιο του, που διασωληνώθηκε. Μετά τον 73χρονο ιερέα νόσησαν ο γιος και η νύφη του, με τον 49χρονο να δίνει μάχη σε νοσοκομείο. Μια μάχη που για την ώρα αρνείται να δώσει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Ο ιεράρχης αρνείται για την ώρα να εισαχθεί σε νοσοκομείο, παρά την επιδείνωση της υγείας του. Το περασμένο Πάσχα δεν τήρησε τα μέτρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε περιπτώσεις απειθαρχίας πιστών.

Ο μητροπολίτης ήταν από εκείνους που είχαν αντιδράσει και το Πάσχα του 2020 στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες μέρες ο ανεμβολίαστος μητροπολίτης νόσησε με τα συμπτώματα αρχικά να είναι ήπια και πολύ γρήγορα την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται.

Ο ίδιος ο μητροπολίτης αρνείται την μετάβασή του στο νοσοκομείο, και το οξυγόνο του είναι κάτω από το 90. Ο θεράπων ιατρός του συνέστησε την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ωστόσο ο μητροπολίτης δεν επιθυμεί να πάει.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2021