Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας

27.11.2021 | 08:59 Eνσωμάτωση

Τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, την ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη Ο και την αύξηση των κρουσμάτων σχολίασαν η βουλευτής ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά και ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός.

«Όλη η παγκόσμια κοινότητα είναι σε επαγρύπνηση σε ότι αφορά τη μετάλλαξη Ο. Η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη μέτρα από σήμερα σε ότι αφορά την έλευση Ελλήνων και άλλων υπηκόων από τις εν λόγω χώρες, αυστηρά μέτρα», δήλωσε Βουλευτής ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μόνη αντιπολίτευση στην Ευρώπη η οποία δεν τείνει χείρα βοηθείας ούτε καν χείρα συναινετικού λόγου. Είναι ο μόνος ηγέτης στην Ευρώπη ο οποίος κάνει αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία », συμπλήρωσε.

«Αν η κυβέρνηση δεν σοβαρευτεί και δεν σταματήσει έστω την ύστατη ώρα να κάνει μετάθεση ευθυνών σε όλους στους πολίτες, τους επαγγελματίας και φυσικά στην αντιπολίτευση τότε μας περιμένει ένα πολύ μεγάλο δράμα. Ακούμε τους υγειονομικούς να μιλούν ακόμα και για 4000 απώλειες μέχρι τα Χριστούγεννα, έχουμε χάσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή», σημείωσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η κυβέρνηση κουνάει συνεχώς το δάχτυλο στην αντιπολίτευση. Προπαγάνδα και αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου.

«Πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και όχι αξιολογικές κρίσεις στις οποίες ειδικεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω», απάντησε η κ. Αραμπατζή.

«Υπάρχει πολιτική συζήτηση γύρω από την πανδημία και τα δυο κόμματα πρέπει να δείχνουν αυτοσυγκράτηση, σχολίασε ο.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει σταθμίσει διαφορετικά τα πράγματα και να μην φοβάται το πολιτικό κόστος

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 620 και σύμφωνα με επισημά στοιχεία στο ελληνικό δημόσιο εν έτη 2021 απασχολούνται 2.500 λιγότεροι υγειονομικοί σε σχέση με το 2019», υπογράμμισε η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

«Θα περίμενα από τη κυβέρνηση και τα κόμματα να συναινέσουν και να βρουν μια λύση, πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη στην κοινωνία», δήλωσε η κ. Νοτοπούλου τονίζοντας πως η κυβέρνηση αμφισβητεί τους πάντες

«Τα στοιχεία για τις κλίνες ΜΕΘ είναι αυτές που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής», απάντησε η κ. Αραμπατζή στην κ. Κεχαγιά.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 27/11/2021