Ελλάδα

«Πλημμύρισαν» ξανά Τζιτζιφιές και Κολωνός

27.11.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Αττικής μετά την χθεσινή μπόρα.

Στις Τζιτζιφιές, ακριβώς δίπλα από το σημείο που πριν από 1,5 μήνα είχε εγκλωβιστεί λεωφορείο της ΟΣΥ σε υπόγεια διάβαση, οι κάτοικοι είδαν για δεύτερη φορά μέσα σε σαράντα ημέρες να πλημμυρίζουν υπόγεια και αποθήκες. Ούτε οι σάκοι με άμμο δε κατάφεραν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά.

Τους έπνιξαν τα αντιπλημμυρικά έργα

Κάτοικος της περιοχής δείχνει τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται αυτή την περίοδο στο Δέλτα Φαλήρου. Όπως λέει από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες, οι Τζιτζιφιές έχουν πλημμυρίσει τρεις φορές.

«Βλέπετε αυτό είναι το αντιπλημμυρικό έργο που περνάει έξω από την Ναυάρχου Βότση, το οποίο έρχεται και φεύγει το νερό εδώ και όπως θα δείτε εκεί είναι τα μπάζα που το είχαν κλείσει τελείως και ειχαν αφήσει μόνο μία μπούκα για να φύγει το νερό. Τώρα σκεφτήκαν να το ανοίξουν πάλι γιατί δημιουργείται πρόβλημα» υποστήριξε ο Λεωνίδας Σιγάλας.

Πλυμμήρισε ξανά ο Κολωνός

Μπορεί αυτή τη φορά οι κάτοικοι του Κολωνού να μην έβγαλαν τα κανό αλλά είδαν ξανά τη γειτονιά τους να πλημμυρίζει!

Μια βροχόπτωση που δε ξεπέρασε τη μισή ώρα ήταν αρκετή για να ξεπεράσει το νερό το μισό μέτρο. Οι κάτοικοι του Κολωνού μετρούν τις πληγές τους και ανησυχούν για το τι θα συμβεί στην επόμενη νεροποντή.

«Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για ένα έργο που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο χειμώνα, θέσαμε το ερώτημα μέχρι να ολοκληρωθεί θα μπορούμε να προστατευόμαστε» τόνισε η Κατερίνα Μαργαρίτη.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Νέα Πέραμο

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στον οικισμό Νεράκι της Νέας Περάμου.

Η δύναμη του ανέμου ήταν τέτοια που αρκετά δέντρα στην παραλία του οικισμού Νεράκι ξεριζώθηκαν και άλλα κόπηκαν στη μέση.

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς καθώς ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα, κεραμίδια, σίδερα μέχρι και μία πρόχειρη παράγκα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2021