Κόσμος

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

27.11.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Ανάσταση παραμένει η διεθνής κοινότητα από τον ρυθμό της πανδημίας αλλά και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνουν νέα μέτρα αναχαίτησης του κορωνοϊού επιβάλλοντας ολοένα και σκληρότερους περιορισμούς.

Ολλανδία

Το τελευταίο 24ωρο στην Ολλανδία καταγράφηκαν περισσότερα από 20.000 κρούσματα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει για άγνωστο πόσο, τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά 17.00 – 5.00.

Επιπλέον, έχει μπει «πλαφόν» στις επισκέψεις, με 4 άτομα ανά νοικοκυριό.

Γαλλία

Η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 34.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με ην κυβέρνηση να επιβάλλει τη μάσκα για όλους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Από σήμερα Σάββατο είναι διαθέσιμος ο εμβολιασμός σε όλους τους ενήλικες, ενώ και εδώ επιβάλλεται ο περιορισμός των 4 τόμων επίσκεψη ανά νοικοκυριό.

Γερμανία

Περισσότερα από 72.000 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γερμανία.

Ασθενείς μεταφέρονται σε πόλεις με διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ, με την κυβέρνηση να έχει στο τραπέζι της ένα lockdown τύπου Αυστρίας.

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη Βαυαρία

Δύο κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Τα δύο κρούσματα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού», και τώρα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του κρατιδίου.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2021