Κόσμος

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην Ευρώπη

27.11.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές πόλεις γεμίζουν λαμπάκια και στολισμένα δέντρα και υποδέχονται τα Χριστούγεννα

Φως και θέαμα σκόρπισε το πάτημα του κουμπιού στην οδό Λαριός στη Μάλαγα, με χιλιάδες εκστασιασμένους πολίτες να αδημονούν για την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά, όλοι ήθελαν μία σέλφι μπροστά στα εντυπωσιακά φώτα ενώ την παράσταση έκλεψε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δένδρο στο κέντρο της πόλης.

Για τον στολισμό της η Μαδρίτη επέλεξε μία πελώρια σφαίρα που τράβηξε τα βλέμματα, ενώ γενικά οι αρχές χρησιμοποίησαν 11 εκατομμύρια φώτα με την συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι led ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας.

Δεκάδες ανοιχτά λεωφορεία αλλά και ποδήλατα για τουρίστες πρόσφεραν στους επισκέπτες μία πρώτη γεύση από την εορταστική εικόνα της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

Η πανέμορφη Βαρκελώνη υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα φωταγωγώντας τα αμέτρητα σιντριβάνια της και τους γραφικούς της δρόμους.

Γαλλία

Μετά από απουσία ενός χρόνου η εμβληματική χριστουγεννιάτικη έκθεση του Στρασβούργου άνοιξε για το κοινό και υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες.

Φέτος, τα απολυμαντικά χεριών είναι δίπλα-δίπλα με την καυτή σοκολάτα και το ζεστό κρασί.

Οι εργαζόμενοι στην έκθεση αγωνιούν για το αν θα έχουν επισκέπτες από το εξωτερικό και ιδιαιτέρως από τη Γερμανία. «Είναι κάπως αβέβαιο. Πράγματι ελπίζαμε να δούμε επισκέπτες από το εξωτερικό, ίσως ακόμη και από τη Γερμανία, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε» σημείωσε ο Ντανιέλ Ουίλιαμς.

Στην περίφημη έκθεση του Στρασβούργου ο κόσμος αγοράζει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά και άλλα είδη για τις γιορτές.

Στον κήπο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι, μικροί και μεγάλοι καλούνται για ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν. Το πάρκο προϊστορικών ζώων του Παρισιού ντύθηκε γιορτινά και υποδέχθηκε όσους θέλουν να δουν από κοντά περίτεχνα φανάρια στο σχήμα ζώων που έχουν εξαφανισθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2021