Υγεία

Κορωνοϊός – Σε πολύμηνη αναμονή τα χειρουργεία λόγω ασφυξίας στα νοσοκομεία

25.11.2021 | 17:06 Eνσωμάτωση

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ψυχορραγεί και τα στοιχεία για τις αναβολές χειρουργείων που όπως θα δούμε φτάνουν μέχρι και τα 3 χρόνια προβληματίζουν.

Αυτά τα ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο, που χθες εφημέρευε, πλαισιώνουν μια σειρά από καταγγελίες στην κάμερα του Live News που δείχνουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν non Covid ασθενείς, που πρέπει άμεσα να χειρουργηθούν…

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Εκεί όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι και τους 36 μήνες…

«Ορισμένα από τα χειρουργεία που αναβάλλονται είναι πολύ σοβαρά με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν. Όπως μας λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν κενές θέσεις στις εντατικές, που είναι απαραίτητες για να σταθεροποιηθούν οι ασθενείς, μετά την επέμβαση», δήλωσε ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

«Ασθενείς που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο στρέφονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές. Από τη Μακεδονία, μέχρι την Αττική, την Πάτρα και την Κρήτη, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες», πρόσθεσε.

Αντιμέτωπος με το σοβαρότατο πρόβλημα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο 27χρονος Γιώργος Χατζηνικολάου. Ένας αθλητής που πρέπει να κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Μετά την απάντηση που εισέπραξε στο δημόσιο νοσοκομείο, ο ίδιος κατάλαβε πως ήταν μονόδρομος να πληρώσει για την εγχείρηση μια ιδιωτική κλινική…

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξηγούν πως πλέον τίποτα δεν περνά από το χέρι τους.

Το πρόβλημα παραμένει και οι εκφράσεις του Μιχάλη Γιαννάκου στο Live News δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αισιόδοξες σκέψεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο κόκκινο, με τον Γολγοθά που ανεβαίνουν non Covid ασθενείς να συνεχίζεται και να δείχνει ατελείωτος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/11/2021