Ελλάδα

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος για διασπορά ψευδών ειδήσεων

24.11.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παραπέμπεται ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως, μετά την αποστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Η δίκη του δικηγόρου μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε προσδιορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου του 2022 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο δικηγόρος κριθεί ένοχος από το πειθαρχικό συμβούλιο, τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος που έγινε γνωστός από αναρτήσεις του στα social media, αρνείται την πανδημία, δηλώνει ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών με Covid γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος μαζί με τον πρώην επόπτη υγείας που τέθηκε σε αργία, είχαν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην άρνηση 50χρονης από τη Θεσσαλονίκη να διασωληνωθεί, καθώς λίγο πριν φύγει από τη ζωή του έστελνε μηνύματα από το νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/11/2021