Υγεία

Κορωνοϊός – Πρεμιέρα νέων μέτρων με μπλόκο στους ανεμβολίαστους

22.11.2021 | 16:47 Eνσωμάτωση

Νέα πραγματικότητα από σήμερα για τους ανεμβολίαστους με mini lockdown σε πολλούς χώρους, με τα αυστηρότερα μέτρα να είναι στο τραπέζι.

Νέα πραγματικότητα από σήμερα για τους ανεμβολίαστους με mini lockdown που τους απαγορευμένοι την πρόσβαση σε:

1.Μουσεία

2.Θέατρα

3.Κινηματογράφους

4.Γήπεδα και γυμναστήρια.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βλέπουν τα μέτρα ως το τελειωτικό χτύπημα στη δουλειά τους. «Αυτή είναι και η εικόνα από την πρώτη ημέρα με κλιμακωτή προσέλευση των εργαζομένων και τα καταστήματα να ανοίγουν στις 10 το πρωί», δήλωσε ο γυμναστής Νίκος Στρατάκης.

Ο συνωστισμός στα λεωφορεία παραμένει. Και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων όμως βλέπουν το μέτρο να μην βοηθάει τον τζίρο τους. Την ίδια ώρα ο κόσμος εμφανίζεται προβληματισμένος από την πορεία της πανδημίας. Οι προβληματισμοί των απλών ανθρώπων ταιριάζουν με τις εικόνες που έχουν ήδη οι γιατροί από ένα υγειονομικό σύστημα στα όρια του. Και δυστυχώς θα πουν τα χειρότερα είναι μπροστά με την πίεση να αναμένεται ασφυκτική.

Στα όριά του το ΕΣΥ

Η πρόβλεψη σοκ για 3000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου έρχεται να προστεθεί στο ντόμινο των στοιχείων που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η κατάσταση πολέμου στην Βόρειο Ελλάδα παραμένει με τις εφημερίες να ξεκινούν με τα κρεβάτια γεμάτα και τους γιατρούς να στήνουν πρόχειρες ΜΕΘ.

Έτσι είναι πολύ πιθανόν και τα φετινά Χριστούγεννα να συνοδεύονται με αυστηρά μέτρα τονίζουν οι γιατροί.

Οι ειδικοί βλέπουν σχεδόν σίγουρο να πάμε σε νέα μέτρα αν δεν πέσουν οι δείκτες με το mini lockdown. Και ο υπουργός λέει πως όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα με τον μεγάλο στόχο πάντα να είναι να σωθούν τα Χριστούγεννα.

«Έτσι τα νέα μέτρα που θα είναι αυστηρότερα και θα θυμίζουν τα γνωστά lockdown, μπαίνουν πάλι στην κουβέντα, αν στο τέλος του μήνα δεν έχει πέσει το ιικό φορτίο και δεν έχει αποσυμπιεστεί σημαντικά το ΕΣΥ, τότε έρχεται νέο πακέτο μέτρων αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους. Ημερομηνία ορόσημα για τις αποφάσεις θα είναι η 1η Δεκεμβρίου οπότε και θα κριθεί και η απαγόρευση εισόδου σε ανοιχτούς χώρους και οι πιο αυστηροί περιορισμοί για την είσοδο των πιστών στους ναούς», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συνθήκες πολέμου στο νοσοκομείο Βόλου

Μιλώντας στο Live News o διευθυντής του νευροχειρουργικού τμήματος, Νίκος Χαφτούρας, στο νοσοκομείο του Βόλου ανέφερε ότι μόνο το Σαββατοκύριακο πέθαναν από κορωνοϊό 15 πολίτες. «Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/11/2021