Ελλάδα

Ιερά Σύνοδος – «Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid tests των πιστών»

22.11.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

«Δεν είμαστε σε μια διαδικασία να έχουμε πορτιέρηδες, ούτε σεκιουριτάδες μέσα στην Εκκλησία» δήλωσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας. Πάντως μέσα στους ναούς δεν θα μπαίνουν αστυνομικοί ή μέλη της εθνικής αρχής διαφάνειας για τον έλεγχο πιστοποιητικού. Αυτό θα μπορεί να γίνεται μόνο στον προαύλιο χώρο.

Μπλόκο της Ιεράς Συνόδου στην κυβερνητική απόφαση για υποχρωτικούς ελέγχους στις εισόδους Ιερών Ναών. Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε – διαμηνύει η εκκλησία.

Η Ιερά Σύνοδος μετά από τη συνεδρίαση της κατέληξε:

  • Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η συμμόρφωση των πιστών στα μέτρα
  • Το εργατικό ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών δεν έχει αρμοδιότητες φύλαξης / δημόσιες εξουσίες

Ποιος θα κάνει τους ελέγχους;

Μέσα στους ναούς δεν θα μπαίνουν αστυνομικοί ή μέλη της εθνικής αρχής διαφάνειας για τον έλεγχο πιστοποιητικού και ταυτοπροσωπίας,  Αυτό θα μπορεί να γίνεται μόνο στον προαύλιο χώρο. Μέσα στις εκκλησίες την ευθύνη έχουν οι εκπρόσωποι της

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1500 ευρώ στον υπεύθυνο του ναού και 300 ευρώ στον πιστό.

Αναβρασμός στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο 1 κληρικός αρνητής του εμβολίου καθαιρέθηκε και 13 πήραν προθεσμία για να κάνουν το εμβόλιο μετά από εντολή έδωσε ο μητροπολίτης  Διονύσιος

Ένας από τους κληρικούς που είναι αντιμέτωποι με την αργία μίλησε στο MEGA και δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο.

«Πρέπει να το κάνουμε ειδάλλως θα έχουμε αργία, μας έχει καλέσει κάτω και μας κουβέντιασε, μας κουβέντιασαν οι δεσποτάδες εκεί ότι πρέπει να γίνει το εμβόλιο και πρέπει να γίνει. Θα το κάνω πρέπει να το κάνω και για τον πλησίον μας και για τον κόσμο και για τον εαυτό μας», δήλωσε.

Η Ιερά Σύνοδος τάσσεται εκ νέου υπέρ του εμβολιασμού τον οποίο χαρακτηρίζει «πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης» αποδοκιμάζοντας μάλιστα απόψεις αρνητών που βρίσκονται στους κόλπους της Εκκλησίας.

Στη Ζάκυνθο πάντως δεν λείπουν οι ακραίες φωνές που διαφωνούν με την απόφαση του Μητροπολίτη.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος εμφανίζει μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και είναι ανεμβολίαστος. Ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεν τηρούσε τα μέτρα ακόμα και σε συνθήκες έντονου συνωστισμού. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει παραπεμφθεί για ανυπακοή των εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου για το Πάσχα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021