Πολιτική

Τούρκικο ΥΠΕΞ – Μομφές κατά της Ελλάδας για «τεχνητές συμμαχίες»

21.11.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια κατά την τετραμερή διάσκεψη της Παρασκευής, μετά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του από την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία. Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα.

Τη δυσκολία του να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα της ανέλιξης της ελληνικής διπλωματίας στο διεθνές πεδίο έδειξε για μια ακόμη φορά η Άγκυρα, όταν προσπάθησε να απαντήσει σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Δένδιας.

Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που υποτίθεται ότι παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή» ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία» ισχυρίστηκε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε:

«Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να επιζητά την εντιμότητα και την σταθερότητα», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές της ελληνικής πλευράς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2021