Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μια «ανάσα» από τους 600 οι διασωληνωμένοι – Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

21.11.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Μία «ανάσα» από τους 600 έφτασαν οι διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο με την πίεση στα νοσοκομεία να είναι πλέον οριακή. Η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε τόνο πως lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, ωστόσο στελέχη της αφήνουν «παράθυρο» για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους προκειμένου να θωρακιστούν τα Χριστούγεννα.

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες και την κυβέρνηση η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Μια «ανάσα» από τους 600 έφτασαν χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 5991 ημερήσιες μολύνσεις καταγράφηκαν στη χώρα. 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου. 452 οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας.

«Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης πρότεινε επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και τηλεργασία, έτσι ώστε να μειωθεί η κινητικότητα.

Ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι δε θα πάμε σε lockdown, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.

Χθες έγιναν 18.853 εμβολιασμοί για την πρώτη δόση και 41.790 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης.

Εφημερία «πολέμου» στο Παπανικολάου

Αφόρητη είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καθώς οι εισαγωγές δεν μειώνονται. Στο Παπανικολάου που είχε χθες εφημερία, όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν κατειλημμένες.

Σήμερα το νοσοκομείο Παπανικολάου έκλεισε την εφημερία του με 50 εισαγωγές, 110 προσελεύσεις και τις 36 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

Μόνο 2 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Πάτρα

Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας που δέχονται μεγάλη πίεση απο τις εισαγωγές με κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας η εφημερία ξεκίνησε με μόνο ένα κρεβάτι ΜΕΘ κενό.

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για το 2 μηνών βρέφος, τον Νεκτάριο, καθώς ήδη έχει μειωθεί η παροχή οξυγόνου και ελπίζουν πως θα αποσωληνωθεί σύντομα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2021