Ελλάδα

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους σε διασκέδαση, γήπεδα & γυμναστήρια

21.11.2021 | 19:53 Eνσωμάτωση

Η πίεση της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους συνεχίζεται και από αύριο το πρωί μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το 24ωρο όλων όσοι δεν έχουν αποφασίσει να κλείσουν το ραντεβού τους.

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου τα μαγαζιά να μείνουν ανοιχτά και να δουλέψουν. Ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με δύο προβλήματα, με τους πελάτες που δεν συμμορφώνονται.

«Ένας πελάτης μου έδινε πιστοποιητικό που ήταν έγκυρο μεν… αλλά εμφάνιζε γυναικείο όνομα ενώ απέναντί μου είχα έναν άντρα», λέει μία ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης.

Αλλά και με το γεγονός πως θα έχουμε πελάτες εμβολιασμένους και υπαλληλικό προσωπικό που θα μπορεί να δουλεύει με rapid test.

Άρτος και θεάματα με… πιστοποιητικό

Όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα έχουν πρόσβαση σε: μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα και γυμναστήρια.

«Δεν είναι παράξενο; Στο γυμναστήριο έχουν προσωπικό ανεμβολίαστοι που έρχονται κανονικά με τεστ.. γιατί να μη έρχονται με τεστ και οι αθλούμενοι. Είναι το 30% έχουν πληρώσει ήδη.. είναι καλοί πελάτες», ανέφερε ο Παναγιώτης Σαμαράς που εργάζεται σε γυμναστήριο.

Η είσοδος στα μουσεία θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε αυτά. Ο κάθε επισκέπτης θα πρέπει αν έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αλλά και την ταυτότητα για να γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Με το βλέμμα στις Μ.Ε.Θ και στην… οικονομία

Το βλέμμα της κυβέρνησης παραμένει καρφωμένο στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της αυξημένης κινητικότητας των Χριστουγέννων εκτιμούν πως τα νέα μέτρα με στόχο τους ανεμβολίαστους θα φρενάρουν την αύξηση των κρουσμάτων.

Αίσθηση προκαλεί πάντως δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σύμφωνα με το οποίο ένα από τα μοντέλα που επεξεργάζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου η χώρα θα έχει 800 διασωληνωμένους ασθενείς.

Η κυβέρνηση επιμένει πως το σύστημα υγείας, έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα αντέξει – στο πίσω μέρος του μυαλού των υπουργών ωστόσο βρίσκονται και οι δείκτες της οικονομίας – παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη επιστρέφει η λογική του lockdown.

«Σε άλλα κράτη της Ευρώπης υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι λαμβάνονται μέτρα, θα πρέπει, όμως, να σκεφτούμε ότι αυτές οι χώρες κάνουν έναν προγραμματισμό και με βάση την οικονομία τους, που είναι ένας κεντρικός παράγοντας για αυτούς ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος και θέλουν όσο το δυνατόν να περιορίσουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο στις 06:00 ενώ παράλληλα αναμένεται οι έλεγχοι από τις Αρχές για την τήρηση τους να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2021