Ελλάδα

Κορωνοϊός – Τελευταίο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» για τους ανεμβολίαστους – Όλα τα μέτρα

20.11.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Μέχρι και αύριο Κυριακή οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε εσωτερικούς χώρους, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά mini lockdown.

Όσοι δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δε θα έχουν πρόσβαση σε:

– Μουσεία

– Θέατρα

– Κινηματογράφους

– Γήπεδα και γυμναστήρια

Το παράδοξο

Εμβολιασμένοι πελάτες, ανεμβολίαστοι υπάλληλοι με τον νόμο, αφού σύμφωνα με τα νέα μέτρα, δεν είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό για τους εργαζόμενους.

Το ίδιο ισχύει και για την εστίαση. Οι ανεμβολίαστοι πελάτες κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Τόσο στην κουζίνα όμως όσο και στο service, μπορεί να απασχολείται ανεμβολίαστο προσωπικό.

Στην προσπάθειά τους να τηρήσουν τα μέτρα, οι εργαζόμενοι στην εστίαση έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ιστορίες τρέλας.

Στα κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν με rapid test, το ίδιο και στο λιανεμπόριο που από Δευτέρα θα ανοίγει στις 10 το πρωί.

Με rapid tests από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες

Νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν από τη Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους και στους χώρους των εκκλησιών.

Θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο με τεστ, ωστόσο τα θολά σημεία που προκύπτουν είναι πολλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπεύθυνοι για τους ελέγχους είτε των τεστ είτε των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τόσο οι κληρικοί και όσοι δουλεύουν στους ναούς, όσο και μεικτά κλιμάκια της Πολιτείας, επιφορτισμένα με τους γενικότερους ελέγχους.

Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και θα δίνονται σε όσους πιστούς πιαστούν να παραβαίνουν τους νέους κανονισμούς.

Στη Ζάκυνθο μάλιστα, ο Μητροπολίτης Διονύσιος έβγαλε σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, προκαλώντας αντιδράσεις.

Μερίδα πιστών πέταξαν τρικάκια σε δρόμους της πόλης της Ζακύνθου, ενώ στο κείμενό τους κατηγορούν τον Μητροπολίτη για «απάνθρωπες, παράνομες και σατανικές ενέργειες που θα ταράξουν την ψυχική γαλήνη του ποίμνιου».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2021