Ελλάδα

Επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια απουσίας τα… χωριά του Αγίου Βασίλη

20.11.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το MEGA κάνει αυτοψία σε χριστουγεννιάτικα χωριά.

Άγιοι Βασίληδες, χριστουγενιάτικες μπάλες, ξωτικά, αλλά και πιστοποιητικά εμβολιασμού θα περιλαμβάνουν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά, που ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό τις επόμενες ημέρες.

«Θα είναι με περισσότερη ασφάλεια από άλλες χρονιές, η είσοδος θα επιτρέπεται μονο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, η διαφορά είναι το προσωπικό που απασχολείται, 250 άτομα θα είναι όλο εμβολιασμένο» ανέφερε ο διοργανωτής Christmas Factory Άρης Στάθης.

Για τα παιδιά απο 0 έως 4 δεν χρειάζεται κάτι, απο 4 έως 12 χρειάζεται δήλωση self test, όπως κάνουν στο σχολείο.

Η προετοιμασία για το άνοιγμα των Χριστουγεννιάτικων πάρκων έχει ήδη ξεκινήσει, με τους υπεύθυνους να εστιάζουν εκτός από τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα μπορεί να είναι έτοιμα, όμως η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που θα κρίνει αν και πότε θα ανοίξουν.

«Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας. Το πάρκο μας είναι είναι σχεδον έτοιμο, είναι στημένο, θεωρητικά θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κάθε μέρα την εξέλιξη της πανδημίας, προσπαθούμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου όταν ανοίξει, πιθανως και αργότερα, αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη τις επόμενες μέρες να είναι ενα πάρκο ασφαλές για εμβολιασμένους οι νοσήσαντες» σημείωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Φέτος έχουμε προωθήσει το προτζεκτ ώστε είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουμε τη διοργάνωση της Ονειρούπολης. Εμείς θα ανοίξουμς στις 5 Δεκεμβρίου και ευελπιστούμε να κλείσουμε στις 2 Ιανουαρίου ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα βγουν στην πορεία» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Δράμας Γιάννης Εφραιμίδης.

Ακόμα και με αυστηρά μέτρα, τα Χριστουγεννιάτικα χωριά έρχονται για να «φωτίσουν» τις ημέρες των γιορτών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2021