Κόσμος

Αυστρία – Ψώνια και κομμωτήριο πριν το καθολικό lockdown

20.11.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Μία ανάσα πριν το lockdown οι Αυστριακοί έτρεξαν σήμερα να κάνουν ψώνια της τελευταίας στιγμής και... να πάνε κομμωτήριο.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την επαναφορά του lockdown για το σύνολο του αυστριακού πληθυσμού για τρεις εβδομάδες, και οι κάτοικοι της Βιέννης έσπευσαν για ψώνια και στα κομμωτήρια.

Εκείνο που ίσως δεν περίμεναν πολλοί ήταν ότι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με κυβερνητικό τελεσίγραφο για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων, από την 1η Φεβρουαρίου. Το πως θα επιβληθεί ο εμβολιασμός παραμένει άγνωστο, όμως ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε:

«Σε μια πανδημία, και το κοιτάξαμε αυτό στην Υπηρεσία του Συντάγματος, είναι δυνατό να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» υπογράμμισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Μετά την αυστριακή πρωτιά, και η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown. Ήδη, στο κρατίδιο της Βαυαρίας ακυρώθηκαν όλες οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Από τα μέσα της εβδομάδας και για τρεις εβδομάδες θα επιβληθούν εκτεταμένοι περιορισμοί στις περιοχές που θεωρούνται εστίες κρουσμάτων με κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων ενώ για το λιανικό εμπόριο προβλέπεται ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Εθνικός ύμνος εναντίον Covid στη Γαλλία

Με το γαλλικό εθνικό ύμνο ξορκίζουν το ενδεχόμενο lockdown στη χώρα τους Γάλλοι ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές που διαδήλωσαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ η Ανώτατη Επιτροπή Υγείας συνέστησε στην κυβέρνηση να διευρύνει το ηλικιακό όριο για την αναμνηστική δόση, στους άνω των 40 ετών αντί των 65 ετών που ισχύει σήμερα, την ώρα που χωρίς την τρίτη δόση ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2021