Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου – Έδειξε για πρώτη φορά τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης

20.11.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Καθηλωτική ήταν η εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση ανθρωποκτονίας με βιτριόλι.

Τα λιωμένα ρούχα από την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε στις 20 Μαϊου 2020, έδειξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

«Δεν νομίζω ότι θέλω να τα κρατήσω αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα» ανέφερε.

Η μυρωδιά από το καυστικό υγρό είναι ακόμα έντονη, ενώ τα κομμάτια από το ύφασμα διαλύονται. «Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα» πρόσθεσε.

Η ζωή μετά την επίθεση

Δεκαοκτώ μήνες μετά, οι ουλές στο σώμα της Ιωάννας δεν έχουν αποκατασταθεί. «Έχω ουλές στο πρόσωπο, το λαιμό και τα δύο μου χέρια» σημείωσε.

Η Ιωάννα έδειξε τα τραύματα της στο δεξί και στο αριστερό της χέρι. «Είναι όλο μου το χέρι αυτό, απ΄εδω, εδώ. Τα διαφορετικά χρώματα είναι τα μοσχεύματα. Είναι δέρμα από τους μηρούς που μου έχουν πάρει για να καλύψουν τα τραύματα. Δεν μπορούν να μου πάρουν πλέον αίμα από τα χέρια» συμπλήρωσε.

Η Ιωάννα είναι υποχρεωμένη να φοράει τις ειδικές μάσκες για την επούλωση των πληγών της 23 ώρες το 24ωρο.

«Τράβηξα μία φωτογραφία μου στο “φως” της ημέρας χωρίς τη μάσκα και της την έστειλα (σ.σ. στη γιατρό της) και της λέω θέλω να σου πω δύο πράγματα, που σκέφτηκα όταν είδα τη φωτογραφία, πρώτον ότι νιώθω πολύ όμορφη και δεύτερον πόσο πολύ σε ευχαριστώ» πρόσθεσε η Ιωάννα.

«Ξεκίνησα να τις λέω τις αλήθειες μία-μία χωρίς να την απογοητεύσω αλλά και χωρίς να τις κρύψω πράγματα» ανέφερε από την πλευρά της η ιατρός της Ιωάννας, Μαρία Καλοφώνου.

Ηθική δικαίωση

Κομβικό σημείο για να την Ιωάννα προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία της και να αρχίσει να παλεύει για τη ζωή της ήταν η σύλληψη της δράστιδος.

«Την ημέρα που μου δόθηκαν αυτές οι απαντήσεις που μου δόθηκαν, την είδα και της είπα (σ.σ. της γιατρού) ότι πάμε να το κάνουμε, θα το αντέξουμε, θα το πολεμήσουμε, θα το καταφέρουμε» τόνισε.

Η δικαστική απόφαση με την οποία το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 36χρονη κατηγορούμενη και της επέβαλε την ανώτατη ποινή των 15 ετών, αποτελεί για εκείνη όπως λέει μία ηθική δικαίωση.

«Νιώθω ηθική δικαίωση. Η δικαίωση δεν είναι για ‘μένα. Είναι για την κοινωνία, ότι δε θα κινδυνέψει άλλος άνθρωπος» ανέφερε.

Βασική προτεραιότητα για την Ιωάννα αποτελεί πλέον η αποκατάσταση της υγείας της ωστόσο κάνει και όνειρα και θέλει όπως λέει να είναι ευτυχισμένη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2021