Ελλάδα

Αποτροπιασμός για τον χαρακτηρισμό «σφάλμα της φύσης τα ΑμΕΑ»

20.11.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης είπε στο δημοτικό συμβούλιο πως «η φύση έκανε σφάλματα για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό» αναφερόμενος σε άτομα με αναπηρίες.

«(Τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ. Αυτή η λέξη υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι για όσους πιστεύουν στον Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός». Eίναι οι απαράδεκτες και ρατσιστικές απόψεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Γιώργου Σανταμούρη, για τα άτομα ΑμΕΑ.

«Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγω» συμπλήρωσε.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Σανταμούρης αποκάλεσε την ώρα τηλεδιάσκεψης ΑμΕΑ τον δήμαρχο της Άνδρου, με τον οποίο διατηρεί κόντρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Τήνου Γιάννη Σώτου, ο οποίος δηλωσε στο MEGA ότι αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή του κ. Σανταμούρη από τη δημοτική παράταξη. «Τις δηλώσεις αυτές τις καταδικάζουμε και εγώ σαν δήμαρχος και η δημοτική αρχή σύσσωμη με αφορμή τις δηλώσεις αυτές σήμερα στις 12 συγκάλεσα τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή του» τόνισε.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Σωματείο ΑμΕΑ Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα».

«Κύριε Σανταμούρη μπορεί η λέξη ηθική να σας ακούγεται από αφελής έως ανέκδοτο αλλά ακόμη και στην ανηθικότητα υπάρχουν όρια! Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι άνθρωποι και όχι κατάρα Θεού ή σφάλματα της φύσης όπως πιστεύετε και τους χαρακτηρίζετε δημόσια» υπογράμμισε η πρόεδρος του σωματείου Τριάδα Ζέρβα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακόμη και όταν ζητήθηκε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου να ανακαλέσει, εκείνος, συνέχισε χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2021