Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Δηλητηρίασαν με φόλες τουλάχιστον 20 γάτες

19.11.2021 | 17:43 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τις νεκρές γάτες που δηλητηριάστηκαν με φόλα στο παρκάκι της γειτονιάς της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

«Από την Κυριακή τα ζώα ελαττώθηκαν, εγώ τα βρήκα πεθαμένα, νεκρά εδώ, εκεί, παραπέρα», είπε η Ιουλία Αυγερινού, Αντιπρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου «Χαρούμενες ουρίτσες».

Είναι οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι κάτοικοι της οδού Ψαρών, σοκαρισμένοι από την φρίκη του μυαλού εκείνου που δε δίστασε να θανατώσει περισσότερες από 20 γάτες από την Κυριακή μέχρι σήμερα.

«Απόλυτα απάνθρωπο. Συνήθως τα μαζεύουν και τα πετάνε στα σκουπίδια για να μην τα βρούμε», πρόσθεσε η κ. Αυγερινού.

Η ίδια, μαζί και με άλλα μέλη του φιλοζωικού σωματείου, μάζεψαν τις νεκρές γάτες, πήγαν στην αστυνομία και το κατήγγειλαν.

Οι κάτοικοι αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει την αστυνομία ώστε να βρεθεί όποιος προκάλεσε αυτό το κακό.

«Διανοητικά διεστραμμένος πρέπει να είναι. Άκου τα ζώα βρομίζουν αν είναι δυνατόν», είπε η κ. Αυγερινού.

Πρόστιμο μαμούθ

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει ποτέ επιβληθεί, ύψους 76.600 ευρώ, καλείται να πληρώσει η ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στην Πάτρα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 53 σκύλοι.

«Η αδελφή μου πληρώνει την ευαισθησία της με τα ζώα», δήλωσε η αδερφή της κατηγορούμενης.

Τα ζώα, σύμφωνα με την κατηγορία, στερούνταν περιπάτου και ασκήσεως σε εξωτερικό χώρο, δύο από τα σκυλιά είχαν γεννήσει χωρίς να έχει ληφθεί σχετική άδεια για αναπαραγωγή, ενώ η γυναίκα δεν είχε προβεί στον προβλεπόμενο ετήσιο εμβολιασμό των σκύλων.

«Είναι απάνθρωπο, τα ταΐζει, τα φροντίζει, τα προσέχει», είπε η κόρη της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, το πρόστιμο των 76.600 ευρώ είναι ένα ποσό το οποίο είναι αδύνατο να καταβάλει.

Η 50χρονη οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο, με τη δίκη να αναβάλλεται για τη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2021