Υγεία

Κορωνοϊός – «Μαύρος» Νοέμβρης με χιλιάδες νεκρούς – Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση

19.11.2021 | 17:59 Eνσωμάτωση

Ο αριθμός των νεκρών σοκάρει. Ο Νοέμβριος φαίνεται να είναι ο πιο δύσκολος μήνας. Μέσα σε 17 ημέρες έχουμε 1.074 νεκρούς.

Τα νοσοκομεία «γονατίζουν» με τις εντατικές να είναι πλέον εξαιρετικά δυσεύρετες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι γιατροί προειδοποιούν πως τις επόμενες ημέρες οι πιέσεις θα μεγαλώσουν.

Ήδη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι δυνατότητες διασωληνώσεων σε απλούς θαλάμους ή ακόμα και σε ράντσα έχουν ξεπεραστεί.

Την ίδια ώρα τα προγνωστικά των επιστημόνων κάνουν λόγο για αριθμούς σοκ που θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες σε κρούσματα και νεκρούς και οι γιατροί βλέπουν ακόμα σκληρότερα μέτρα αν δεν εμβολιαστούν περισσότεροι.

Σωρεία κρουσμάτων σε γηροκομείο στην Πάτρα

Σοκ από το νέο περιστατικό διασποράς με κορωνοϊό σε γηροκομείο στην Πάτρα.

Θετικοί στον Covid-19 έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον επτά άτομα.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για την τρίτη δόση για τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η αναμνηστική δόση για όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson μπορεί να γίνει δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Αισιοδοξία δίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση στα ραντεβού.

Μέσα σε 4 ημέρες κλείστηκαν 246.040 και από αυτά τα 176.391 ήταν τρίτης δόσης. Για την πρώτη δόση κλείστηκαν την 1/11, 7.657, ενώ στις 16/11 20.318.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2021