Ελλάδα

Κρήτη – Θείος και ανιψιός εντοπίστηκαν νεκροί σε δεξαμενή κρασιού

19.11.2021 | 17:30 Eνσωμάτωση

Στα βουρκωμένα τους μάτια αντικατοπτρίζεται ο πόνος ψυχής που αισθάνονται από αργά χθες το βράδυ.

Στενοί συγγενείς του θείου και του ανιψιού του, που ανασύρθηκαν νεκροί από τη δεξαμενή κρασιού προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό χτύπημα της μοίρας, τις συνθήκες του φρικτού δυστυχήματος, που σημειώθηκε λίγα μόνο μέτρα από τον δίδυμο αδερφό του 16χρονου Χρήστου.

Η μοιραία πτώση του ανήλικου παιδιού, η απεγνωσμένη προσπάθεια του θείου του να τον σώσει από την πλαστική δεξαμενή και το τραγικό τέλος στις ζωές τους, κάνουν τον γύρο της χώρας και προκαλούν συγκίνηση.

Όλα γίνονται στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θείος κι ανιψιός μπαίνουν στην αποθήκη δίπλα από τα σπίτια τους για να καθαρίσουν τη δεξαμενή. Είναι μια πλαστική δεξαμενή κρασιού 10 τόνων που έχει σχεδόν αδειάσει και στο κάτω μέρος της έχει απομείνει ποσότητα μούστου. Θείος και ανιψιός ήθελαν να μεταφέρουν την ποσότητα κρασιού που είχε απομείνει και στη συνέχεια να καθαρίσουν τη δεξαμενή.

Το κακό συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο 16χρονος που βρίσκεται από πάνω, ζαλίζεται από τις αναθυμιάσεις και χωρίς να τον προλάβει ο θείος του, πέφτει μέσα. Αμέσως, ο 50χρονος προσπαθεί να τον πιάσει αλλά το αποτέλεσμα είναι τραγικό και για τους δύο.

Το δυστύχημα σημειώνεται λίγα μόνο μέτρα από τον δίδυμο αδερφό του 16χρονου Χρήστου που ήταν μέσα στην αποθήκη αλλά πιο μακριά. Ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε πρώτος αυτό που συνέβη και ειδοποίησε τον πατέρα του.

Όπως είπε ο Τάσος Βρέντζος, πρόεδρος αποσταγματοποιών νομού Ηρακλείου, το κακό γίνεται μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Είναι τέτοια η ένταση των αναθυμιάσεων που στα τρία δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα μπει κάποιος μέσα στη δεξαμενή, χάνει τις αισθήσεις του.

«Μια επιπόλαια διαδικασία να βγάλουν γρήγορα τον μούστο και να πλύνουν τη δεξαμενή», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο δίδυμος αδερφός του θύματος, άκουσε κάποια στιγμή τον θείο του να φωνάζει στον αδερφό του και πολύ γρήγορα τον είδε να πέφτει μέσα στη δεξαμενή, όπου και οι δύο βρέθηκαν νεκροί.

Ο 50χρονος Μαρίνος ήταν παντρεμένος και διατηρούσε κατάστημα με αγροτικά είδη και ζωοτροφές. Οι γονείς του αδικοχαμένου 16χρονου προσπαθούν να διαχειριστούν τον πόνο της απώλειας μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους, τον δίδυμο αδερφό του θύματος και τον μεγαλύτερο γιο τους, ηλικίας 20 ετών.

Ο πόνος και η θλίψη των στενών συγγενών άρχισαν να κορυφώνονται το μεσημέρι όταν έφτασαν στα σπίτια τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι με τις δύο κηδείες που τελέστηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, με τις έρευνες από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να συνεχίζονται προκειμένου να συνταχθεί το τελικό πόρισμα για το δυστύχημα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2021