Υγεία

Κορωνοϊός – Ξεκληρίζονται οικογένειες αρνητών της πανδημίας & του εμβολίου

19.11.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της χώρας με αρνητές, οι οποίοι πετούν μάσκες και φάρμακα, ενώ συγγενείς κουβαλούν δικηγόρους ζητώντας ιατρικούς φακέλους ώστε να είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις σε περίπτωση διασωλήνωσης.

Νέοι άνθρωποι αφανίζονται από τον κορωνοϊό. Άνθρωποι που δε θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο, άλλοι γιατί φοβήθηκαν, άλλοι για πίστεψαν ότι δεν υπάρχει πανδημία και άλλοι γιατί παρασύρθηκαν από τα ψεύτικα και επικίνδυνα λόγια των αρνητών.

«Φοβόταν, είχε επηρεαστεί από διάφορους που λένε διάφορα για τα εμβόλια. Από αυτούς που του έλεγαν να μην κάνει το εμβόλιο, αποδείχθηκε ότι πολλοί πήγαν και το έκαναν. Το καταλαβαίνετε; Και τον πήραν στο λαιμό τους. Αυτοί οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει και μέσα από το διαδίκτυο και από παντού να επηρεάσουν πάρα πολύ κόσμο». Είναι τα λόγια της συζύγου ενός 60χρονου δικηγόρου από την Πάτρα. Τον έπεισαν να μην εμβολιαστεί και δυστυχώς τους άκουσε. Μετά από νοσηλεία 14 ημερών στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή.

«Φοβόμασταν το εμβόλιο»

Μια οικογένεια από τη Λάρισα φοβόταν να κάνει το εμβόλιο. Νόσησαν όλοι και το αποτέλεσμα για τον 48χρονο γιο ήταν τραγικό. Πέθανε μέσα στο νοσοκομείο χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

«Ένας ένας, όλη η οικογένεια, νοσηλεύτηκε. Οι δικοί μου ακόμα είναι σε στάδιο αποθεραπείας. Έχουν μάθει και το τραγικό γεγονός. Το μάθαμε και έτυχε εκείνη την ημέρα να είναι μαζί, να νοσηλευτούν μαζί. Το θέμα ήταν το εμβόλιο. Όταν ακούς για παρενέργειες και όταν ακούς και θανάτους».

50χρονος λογιστής στο Αγρίνιο, πατέρας τριών παιδιών ανεμβολίαστος, νοσεί και χάνει τη ζωή του νικημένος από τον κορωνοϊό.

«Έφυγε το παιδί μου, άδειασαν τα χέρια μου. Έκλεισε η πόρτα μου. Έφυγε ο σύντροφος της νύφης μου, δεν ξαναβλέπω το παιδί μου. Είχε εμβολιαστεί η γυναίκα του, ήθελε να δει τι θα γίνει με την γυναίκα του να εμβολιαστεί και αυτός», λέει η μητέρα του.

«Πολεμούν την επιστήμη»

Την στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας αρχίζουν να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις και τα κρεβάτι σε ΜΕΘ να είναι πια δυσεύρετα, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καλείται πολλές φορές να πείσει ομάδες αρνητών να δεχθούν τις ιατρικές πράξεις.

Γιατροί που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή εδώ και δύο χρόνια κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021