Πολιτική

Ένας 26χρονος με ειδικές δεξιότητες μοιράστηκε την καθημερινότητα του πρωθυπουργού

19.11.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Ατομα με ειδικές ανάγκες μοιράστηκαν όλες τις δραστηριότητες που είχε μέσα στην ημέρα του Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Κωνσταντίνος Ρόζης είναι ο 26χρονος με τις ειδικές ανάγκες που ακολούθησε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ημέρας Duo day.

Ο Κωνσταντίνος εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιθυμία του να εργαστεί, με τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται για «μια ωραία δουλεία, ενδιαφέρουσα για να μην κάθεσαι στο σπίτι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καλεσμένο του παρακολούθησαν την παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών, για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής. Ο πρωθυπουργός έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και καλωσόρισε τον Κωνσταντίνο.

«Άτομα με ειδικές δεξιότητες ,έρχονται σε δημοσίους φορείς για να να μπορεσουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας καθως ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολιτες μας σαν το Κωνσταντίνο να έχουν τελικα την δυνατότητα να εργαστούν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό και κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά.

«Πρέπει να διασφαλίζουμε, να έχουνε την ισότιμη πρόσβαση, όλοι έχουνε κάποιες αρετές που πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν, το σημαντικό ειναι η κοινωνία μας να δίνει την ευκαιρία να μας συμπεριλαμβάνει όλους και χαίρομαι ιδιαίτερα που γνωρίζω τον Κωνσταντίνο και για τις ικανότητες του στην εξωτερική πολιτική όπως έμαθα» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Μια αντίστοιχη εμπειρία στο πλαίσιο της Duoday, που αποτελεί μία γαλλική πρωτοβουλία είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της με τον Δημήτρη Τραυλό, έναν νέο με νοητική αναπηρία.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αφύπνιση όλων των πολιτών για τους ανθρώπους οι οποίοι και θέλουν και μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021