Πολιτική

Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα με φόντο τα νέα μέτρα για την πανδημία

19.11.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Μεγάλη πολιτική κόντρα ξέσπασε αμέσως μετά το μήνυμα Μητσοτάκη προς τον Ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα. Στον πρωθυπουργό, απάντησε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μεγάλες ήταν και οι αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την πανδημία κάλεσε ξανά τους πολίτες να εμβολιαστούν για να βάλουμε τέλος στην πανδημία τονίζοντας πως όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί.

«Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων που έχουν εμβολιαστεί αλλά και στο γεγονός ότι 575000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών παραμένουν απροστάτευτοι τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κλείσουν ραντεβού οι ανεμβολίαστοι αλλά να κάνουν και την αναμνηστική δόση όσοι συμπληρώνουν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους.

«Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία, αλλά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, υπογράμμισε, ενώ εξήγησε πως όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

«Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι αναγκαίο ακόμα και μπορούμε ακόμα και σήμερα να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, τότε, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η δήλωση αγγαρεία του κ. Τσίπρα έγινε μόνο γιατί την είχε προαναγγείλει», αντέδρασε το Μαξίμου.

«Έστω και με μισόλογα ψέλλισε τούτη την ώρα το πραγματικό ενδιαφέρον του: Καρέκλες και αξιώματα μέσω της πανδημίας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης και σήμερα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Με αυτήν την αντιφατική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

«Για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021