Ελλάδα

Τα νέα μέτρα και συναγερμός για τα μαζικά κρούσματα

19.11.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ο κόσμος εκφράζει τις αντιδράσεις του για τα συμπληρωματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, με έμφαση στους ανεμβολίαστους και τους κλειστούς χώρους.

Την ίδια ώρα ανησυχία αποπνέει η επιδημιολογική εικόνα της Βορείου Ελλάδας. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι λοιπόν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα οι ελεύθερες κλίνες στις εντατικές να έχουν σχεδόν εξαφανισθεί.

Περίπου 40 κρούσματα κορωναϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, όλοι όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοιό είναι κρατούμενοι, παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Βρέφος μόλις δύο μηνών διασωληνώθηκε στην Πάτρα, καθώς προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Το μωρό  από χθες έχει μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου όπου και διασωληνώθηκε, καθώς επιπλοκές στην υγεία του.

Το βρέφος αεροβαπτίστηκε και ονομάστηκε Νεκτάριος και οι ιατροί περιμένουν να γίνει το θαύμα και να επιστρέψει σπίτι του.

Συναγερμός για μαζικά κρούσματα, αυτή τη φορά σε μονάδα φιλοξενίας  ηλικιωμένων της Πάτρας, έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, καθώς τουλάχιστον επτά τρόφιμοι, αλλά και εργαζόμενοι  έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021