Πολιτική

Κοινή έκκληση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους

19.11.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Στον απόηχο όσων ανακοινώθηκαν χθες, ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισαν την ανάγκη εμβολιασμού και απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους ανεμβολίαστους.

Αφοπλιστική ήταν η έκκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ανάγκη του εμβολιασμού στη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ειλικρινά σκεφτόμουνα αυτές τις ημέρες ότι πια έχουν στερέψει οι λέξεις, τι άλλο έχει να πει κανείς. Ήρθε ένα δώρο πραγματικά στην τόσο δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε και σαν να το αποκρούουμε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μία σημαντική αύξηση ως προς το ενδιαφέρον και για πρώτη δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τις χθεσινές εξαγγελίες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μετωπική μετά τον αιφνιδιασμό από Μητσοτάκη

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αιφνιδιασμός με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν η αφορμή για νέα μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα».

«Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει: «Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους. Και δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο στην Εκκλησία και στα Σώματα Ασφαλείας».

«Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει: «Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε».

«Πρόκειται όπως διαπιστώνετε για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά το επόμενο διάστημα μέχρι τις γιορτές.

«Δεν ήταν ριζικά διαφορετικό»

«Περίεργο ντιμπέιτ» χαρακτήρισε ο Γιάννης Πρετεντέρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, την άτυπη «συζήτηση» που είχαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το γενικό κλίμα τους δεν ήταν ριζικά διαφορετικό, ήταν στην ιδιά κατεύθυνση».

Ο κ. Πρετεντέρης σημείωσε πως τα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας «καλό είναι τα συζητήσουμε σοβαρά. Σε πολλά από αυτά είμαι απολύτως σύμφωνος», ωστόσο στην αποστροφή του κ. Τσίπρα «να κάνει χώρο ο πρωθυπουργός», ο Γιάννης Πρετεντέρης τόνισε πως: «με κάνε χώρο, ανατροπή κυβέρνησης δεν προβλέπεται».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2021