Ελλάδα

ΜΜΜ – «Χειρόφρενο» σε μετρό, ηλεκτρικό & τραμ – Στάση εργασίας στα λεωφορεία

18.11.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους της Αθήνας, με την κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες να είναι ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί.

Η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνει ακόμη πιο πυκνή τη ροή των οχημάτων σε αρκετά σημεία γύρω από το κέντρο της πόλης.

Τα μέσα μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της απεργίας που κύρηξαν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εργοδηγό που σκοτώθηκε στον ΗΣΑΠ την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου.

Άρση του δακτυλίου

Να σημειωθεί ότι σήμερα δε θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η ΓΑΔΑ παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Λεωφορεία & τρόλεϊ

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέπτη και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ζητώντας άμεση απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στη γραμμή 1 του Μετρό και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζομένου συναδέλφου μας του ΗΣΑΠ. Ένας ακόμα εργάτης δεν γυρίζει στην οικογένειά του από την εντατικοποίηση της εργασίας, την επιλογή της εργοδοσίας να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε: άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος. Πρόληψη και Συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας».

Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά την απόδοση των ευθυνών και την κατάργηση των εργολαβικών εταιρειών στους χώρους εργασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/11/2021