Ελλάδα

Ο δεκάλογος της σωτηρίας των δασών μας

18.11.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε forum για τη σωτηρία των δασών. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Τον δεκάλογο των προτάσεων για την προστασία των δασών μας και τη διαχείριση των κρίσεων που προκύπτουν, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στο Forum που διοργάνωσε με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας– Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας».

Σκοπός του 1ου forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, που συντόνισε η παρουσιάστρια του MEGA, Κατερίνα Παναγοπούλου, είναι να αναζητηθεί η φόρμουλα και τα εργαλεία εκείνα, μέσα από τα οποία θα αναδειχθεί η αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας, για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

Ο Δεκάλογος Προτάσεων του ΣΠΑΥ βασίζεται στο τρίπτυχο εθελοντισμός, νομοθεσία, χρηματοδότηση.

Μέσα από την τελική πρόταση του Προέδρου του ΣΠΑΥ για τη δημιουργία Συνδέσμων Δήμων σε όλους τους ορεινούς όγκους της χώρας, μπορεί να χαραχθεί μία κοινή στρατηγική ανάταξης και προστασίας των δασών μας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/11/2021