Υγεία

Κορωνοϊός – «Μαύρος» Νοέμβρης με χιλιάδες θανάτους & χάος στα νοσοκομεία

18.11.2021 | 16:51 Eνσωμάτωση

Σαρώνει τη χώρα το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει εκτοξευθεί, ενώ οι θάνατοι παραμένουν διψήφιοι και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο «κόκκινο».

Μόνο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέες μολύνσεις, 87 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 474 εισήχθησαν στα νοσοκομεία. Στους 561 είναι οι διασωληνωμένοι.

Ο Νοέμβρης μοιάζει να είναι ο χειρότερος μήνας. Μέσα σε 17 ημέρες η χώρα μετράει 111.216 κρούσματα και 1.037 θανάτους από τον φονικό ιό.

Οι επιστήμονες «φωνάζουν» ότι η κατάσταση ξεφεύγει και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν πριν να είναι αργά.

Ξεκίνησε η επιστράτευση γιατρών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μέτρο θα ισχύει για έναν μήνα και μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας».

«Κάθε οικογενειακή ιστορία αφήνει πίσω κάποια υπολείμματα»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ του «Μαματσείου» νοσοκομείου Κοζάνης, σημείωσε πως «τα πράγματα δυστυχώς δεν πάνε καλά, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στο νοσοκομείο».

«Δεχόμαστε πίεση ως μονάδα να πάρουμε και κόσμο από άλλες περιοχές της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Στόκκος, προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο αν έχεις δικούς σου ανθρώπους μέσα στη μονάδα», καθώς μια οικογενειακή του φίλη -ανεμβολίαστη- κατέληξε έπειτα από δύσκολη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Κάθε οικογενειακή ιστορία αφήνει πίσω κάποια υπολείμματα. Δεν χάνεται μόνο ο άνθρωπος, αλλά υπάρχουν και αυτοί που μένουν πίσω» ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Μαματσείου», υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που αναμένεται να εμφανιστούν στην κοινωνία από τις απώλειες της πανδημίας. «Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα σε κοινωνικό επίπεδο για να καλυφθούν αυτές οι οικογένειες» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Στόκκος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/11/2021