Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19.30 για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων – Σύγκρουση κορυφής με Τσίπρα

18.11.2021 | 16:43 Eνσωμάτωση

Σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία και το τέταρτο κύμα που καλπάζει.

Εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως θα απαντήσει και αυτός μέσω τηλεοπτικού μηνύματος κάνοντας λόγο για παράσταση-κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη.

Προτροπή σε εμβολιασμό για πρώτη και τρίτη δόση

Με την επιστροφή του από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς τους πολίτες και σύμφωνα πληροφορίες αναμένεται να απευθύνει μια ακόμη ισχυρή προτροπή για εμβολιασμό με την 3η δόση του εμβολίου, ενώ ακόμη πιο ισχυρή θα είναι η παραίνεσή του προς τους ανεμβολίαστους να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να μην περάσουν Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς.

Τέλος θα ξεκαθαρίσει ότι η οικονομία δε θα ξανακλείσει χωρίς όμως να αποκλείονται επιμέρους περιορισμοί. Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, κυρίως θα στείλει το μήνυμα πως αν δεν αλλάξει η στάση των πολιτών σε σχέση με το εμβόλιο τότε θα οδηγηθούμε σε Χριστούγεννα και γιορτές δύο ταχυτήτων, με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Διαγγέλματα αυτοθαυμασμού

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη δική του πλευρά ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους και προαναγγέλλει την απάντησή του στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, δεν παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους και στη δική του παραίνεση για εμβολιασμό δεν αποκλείεται να μιλήσει για επέκταση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/11/2021