Πολιτική

Μητσοτάκης – Τσίπρας – Διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων προς τους πολίτες

17.11.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων προς τους πολίτες αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσιπρας.

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αύριο μέσω τηλεοπτικού μηνύματος θα προτρέψει για μια ακόμη φορά τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης . Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αντιδράσει κάνοντας λόγο για παράσταση Μητσοτάκη και έχει προανεγγείλει άμεση απάντηση.

Σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία και το τέταρτο κύμα που καλπάζει.

Με την επιστροφή του από το Λονδίνο ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς τους πολίτες και σύμφωνα πληροφορίες αναμένεται να απευθύνει μια ακόμη ισχυρή προτροπή για εμβολιασμό με την 3η δόση του εμβολίου ενώ ακόμη πιο ισχυρή θα είναι η παραίνεσή του προς τους ανεμβολίαστους να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να μην περάσουν Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς.

Τέλος θα ξεκαθαρίσει ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει χωρίς όμως να αποκλείονται επιμέρους περιορισμοί.

Το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους και προαναγγέλλει ότι αυτή τη φορά θα απαντήσει στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, δεν παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις υπο το φόβο του πολιτικού κόστους και στη δική παραίνεση για εμβολιασμό δεν αποκλείεται να μιλήσει για επέκταση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι σε όλα», εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους.

«Τη στιγμή που για άλλη μια φορά καταγράφονταν 80 απώλειες στη χώρα, αυτός να υπόσχεται ένα covidfree καλοκαίρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδειχθεί στον κεντρικό αρνητή της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση απορρίπτει τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα ακόμη κι όταν αυτά τα εισηγούνται κάποια από τα μέλη της επιτροπής.», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κατάσταση είναι οριακή»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πολλοί τάχθηκαν υπερ της ανάγκης να ληφθούν νέα μέτρα και στην εστίαση. Ο Υπουργός Υγείας όμως εξήγησε με τα σημερινά δεδομένα δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

Ο διευθυντής μονάδας εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλοςμ, ωστόσο με δραματικούς τόνους μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση και απευθύνει έκκληση για τη λήψη μέτρων.

«Παίζουν τις κουμπάρες. να μην έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες. Να πάρουν μέτρα αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Οι γιατροί βλέπουν το υγειονομικό σκέλος της κρίσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει ευρύτερη οπτική στην κρίση.

Συγκρατημένη αισιοδοξία πάντως προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα στοιχεία των εμβολιασμών καθώς δε δυο εβδομάδες κλείστηκαν σχεδόν 200.00 ραντεβού για την πρώτη δόση ενώ αυξητικά διαρκώς είναι τα στοιχεία για τα ραντεβού της τρίτης δόσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2021