Πολιτική

Ο Ερντογάν προαναγέλλει την αγορά & 4ου γεωτρύπανου – «Βυθίζεται» η τούρκικη λίρα

17.11.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Στο χάος βυθίζεται η τουρκική οικονομία. Η λίρα βρέθηκε το απόγευμα σε νέο ιστορικά χαμηλό μετά από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι θα συνεχίσει να πολεμά κατά των υψηλών επιτοκίων. Την ίδια ώρα πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν προαναγγέλλει την αγορά και 4ου γεωτρύπανου για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μία λέξη και μόνο από τα χείλη του Ταγίπ Ερντογάν αρκεί πλέον για να ρίξει πιο βαθιά στα τάρταρα την τουρκική οικονομία. Μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να…πολεμά τη μάστιγα όπως είπε των επιτοκίων. Αποτέλεσμα;

Η τουρκική λίρα βυθίστηκε άλλα 2% φτάνοντας τις 12 λίρες ανά ευρώ και 10,5 λίρες ανά δολάριο, έχοντας χάσει το 38% της αξίας της μέσα στο 2021.

Βέβαια το αφτί του Ταγίπ Ερντογάν δεν ιδρώνει: Εξήγγειλε την αγορά 4ουπλωτού γεωτρύπανου για έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ανακοινώνω πως ένα τέταρτο πλοίο προστέθηκε στον στόλο των γεωτρύπανών μας. Τονίζω πως σε αντίθεση με τα άλλα είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα επιτομή της τεχνολογίας του αποκαλούμενο 7ης γενιάς», δήλωσε ο Ερντογάν.

Με υπόκρουση «house» μουσικής με έντονα φολκλορικά στοιχεία το μαχητικό SOLO TURK πέταξε πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια στην Κύπρο στο πλαίσιο της 38ης επετείου της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Η Κρήτη έχει μπει στο επίκεντρο στρατιωτικών δραστηριοτήτων καθώς γύρω από το νησί διεξάγονται σενάρια της άσκησης Μέδουσα με μονάδες από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να στέλνουν μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία, ενώ όπως αποκαλύπτει το MEGA, μέσα στις επόμενες ώρες θα προσεγγίσει και πάλι το νησί στα νοτιοανατολικά μέσα στον άξονα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, το ερευνητικό Nautical GEO για νέες εργασίες, που αναμένεται να ενοχλήσουν και πάλι την Τουρκία που την προηγούμενη φορά το είχε παρενοχλήσει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2021