Κόσμος

Κορωνοϊός – Χριστούγεννα μόνο για… εμβολιασμένους σε ΕΕ & ΗΠΑ

17.11.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Η πανδημία ρίχνει βαριά την σκιά της στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες πολιτείες.

Σπίτι θα κάνουν ρεβεγιόν όσοι δεν εμβολιαστούν, με τις κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών της Ευρώπης να θέτουν σε ισχύ πολύ αυστηρά μέτρα.

Στη Γερμανία, τρία κρατίδια δέχονται μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, γνωστός και ως κανόνας 2G, ενώ ακυρώνεται η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μόναχο.

Δραματική είναι η τελευταία έκκληση που έκανε η Άγκελα Μέρκελ με τα κρούσματα να έχουν καταρρίψει νέο ρεκόρ φθάνοντας τα 53.000.

Ιταλία

Στην Ιταλία, εκτός από το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού που ισχύει ήδη για τα καταστήματα εστίασης, οι πολίτες θα πρέπει να το έχουν μαζί τους και στα τρένα ταχείας κυκλοφορίας.

Γαλλία

Ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 65 αν δεν έχει γίνει η τρίτη δόση, ενώ σταδιακά επιστρέφει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πάσο ισχύει για νυχτερινά κέντρα, μεγάλες εκδηλώσεις και για τα ταξίδια.

Αγγλία

Στην Βρετανία, το άνοιγμα των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων με τον φαντασμαγορικό φωτισμό σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον δεν αποκλείει ένα Αυστριακού τύπου lockdown στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

ΗΠΑ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς μόνο για εμβολιασμένους στην Times Square.

Η Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί και πάλι τα πλήθη που θέλουν να γιορτάσουν στην Times Square την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/11/2021