Κόσμος

Λευκορωσία – Μάχες σώμα με σώμα μεταναστών & προσφύγων με συνοριοφύλακες

16.11.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

«Ξεχειλίζει» η ένταση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να συγκρούονται με τις πολωνικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη.

Χιλιάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι στο συνοριακό πέρασμα Λευκορωσίας – Πολωνίας δέχονται με πίεση νερό από τις πολωνικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους αποτρέψουν από το να περάσουν σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Οι πρόσφυγες που απέχουν μερικά μόλις μέτρα από το όνειρο για μία καλύτερη ζωή, βομβαρδίζουν με πέτρες τις δυνάμεις της πολωνικής συνοριοφυλακής.

Η έκρηξη στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Τα χημικά από την πολωνική πλευρά κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και δίνουν τέλος στην απόπειρα χιλιάδων ανθρώπων να φύγουν από τις κακουχίες και το ψύχος.

Από την ένταση, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πέντε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Μινσκ. Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια, εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν από τις λευκορωσικές δυνάμεις σε κλειστή δομή.

Την ίδια στιγμή, ο Λουκασένκο εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Λευκορωσία δεν στέλνει πρόσφυγες στα σύνορα με την Πολωνία και πως επικοινώνησε με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση στην διαρκώς κλιμακούμενη κρίση.

Με τους ανταγωνισμούς να κλιμακώνονται στην ανατολική Ευρώπη, η Γερμανία αποφάσισε σήμερα το προσωρινό «πάγωμα» του ρωσικού αγωγού αερίου Nord Stream 2.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/11/2021