Υγεία

Κορωνοϊός – Αφόρητη η πίεση στα νοσοκομεία Αττικής & Θεσσαλονίκης

16.11.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως δίνουν οι γιατροί κάθε μέρα στα νοσκομεία της χώρας.

Γιατρός του νοσοκομείου «Αττικόν» ενημερώνει το πλήρωμα του ασθενοφόρου ότι το νοσοκομείο έχει γεμίσει με ράντζα και πως το προσωπικό αρνείται πλέον να πραγματοποιήσει την εφημερία υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι τρεις κλινικές κορωνοϊού του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ σε παθολογικές κλινικές εντοπίζονται συνεχώς κρούσματα, ενδεικτικό της διασποράς μέσα στο νοσοκομείο.

Εφιαλτικές εφημερίες στη Θεσσαλονίκη

Δεν έχει τέλος η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Πραγματικά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζει ταινίες τρόμου. Θρίλερ. Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς μας. Λίστες αναμονής παντού και ράντζα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής καθώς οι εντατικές γέμισαν. Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύνται 6 ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, 15 στο Παπαγεωργίου στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, 7 στο Ιπποκράτειο, 3 στο Παπανικολάου και 1 στον Άγιο Παύλο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη στη βόρεια Ελλάδα. Τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι ελάχιστα σε όλη τη χώρα. Κανένα στη Θεσσαλία, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 15 στην Αττική, ούτε ένα στην Πάτρα, μόλις ένα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και ένα σε στην Ήπειρο.

«Χάνονται και ασθενείς εκτός ΜΕΘ γιατί δεν έχουμε κρεβάτια και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία» συμπλήρωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Επίκαιρη ερώτηση για τις πρόχειρες ΜΕΘ και των θανάτων εκτός εντατικής κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/11/2021