Ελλάδα

Σημεία και τέρατα – Νοσηλεύτρια σε αναστολή η 52χρονη που έτρεχε γυμνή με σταυρό στο χέρι

15.11.2021 | 17:11 Eνσωμάτωση

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των περιστατικών ασθενών που αρνούνται όχι απλά τη διασωλήνωση τους αλλά και την απλή νοσηλεία. Τελευταία περίπτωση εκείνου του 49χρονου Βολιώτη που έφτασε προχτές στο Αχιλλοπούλειο με σχεδόν ανύπαρκτο οξυγόνο. Σοκάρει μάλιστα το γεγονός πως ακόμη και τότε απέκρυψε στους γιατρούς πως νοσεί με κορωνοϊό.

«Ήταν αντιεμβολιαστής ενώ τον έπιασε πυρετός και λοιπά, από Τρίτη Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή το βράδυ που πλέον δεν μπορούσε να πάρει ανάσα πήγε μόνος του η ώρα τρεις την νύχτα τέσσερις το ΕΚΑΒ και τον πήγαν στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά», ανέφερε συγγενής 49χρονου.

Εργαζόταν κανονικά μέχρι τέλους

Υπάλληλος στην χαλυβουργία, ο αρνητής Βολιώτης απέκρυψε και από τη δουλειά του πως νοσούσε με κορωνοϊό. Μέχρι την Τετάρτη εργαζόταν κανονικά και την Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

«Μέχρι και στην δουλειά του είπε ότι έχω γρίπη, όταν το μάθανε σε κάποιο χωριό γιατί δούλευε εκεί πέρα, πάθανε πλάκα όλοι, τρέξανε όλοι να κάνουν τεστ», συμπληρώνει ο συγγενής του 49χρονου.

Τραγική φιγούρα ο αδερφός του 49χρονου που δεν μπορούσε να τον μεταπείσει να εμβολιαστεί.

«Και χθες που τον θάψαμε, τον έβριζε, «τα πήρες μαζί σου ρε βλάκα αυτά που έκανες», «έφαγες το κεφάλι σου», «πέθανες μόνος σου». Τι να τον πει; Τι να τον πει άλλο; Τι να τον πει;», καταλήγει ο συγγενής.

Έτρεχε γυμνή στους διάδρομους με σταυρό στο χέρι

Σε κατάσταση αμόκ, 52χρονη ασθενής-αρνήτρια έτρεχε στους διαδρόμους του νοσοκομείου Λαμίας με τον σταυρό και το Ευαγγέλιο στο χέρι.

Έκπληκτοι οι γιατροί συνειδητοποίησαν πως επρόκειτο για συνάδελφο τους σε αναστολή καθώς η 52χρονη εργαζόταν μέχρι πρότινος ως νοσηλεύτρια στο οφθαλμολογικό τμήμα.

Ο Χρήστος Γεωργίου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, δήλωσε: «Υπήρξε μια κατάσταση αμόκ από πλευρά της. Βγήκε στο διάδρομο κρατώντας το Ευαγγέλιο και λεκτικά καταφέρθηκε εναντίον τους (των υγειονομικών)».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών να την αποκλείσουν στο δωμάτιό της απέτυχε με τις φωνές της να ακούγονται σε όλο το νοσοκομείο.

Στο ίδιο νοσοκομείο και ο ιερέας σύζυγός της

Η εν λόγω νοσηλεύτρια νοσηλεύεται με κορωνοϊό από αρχές του μήνα. Μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο σύζυγος της, ιερέας στο επάγγελμα ο οποίος λειτουργεί σε εκκλησία στην Καρυά Λαμίας.

Ο πρόεδρος Κοινότητας, Βασίλειος Κραβαδίτης, δήλωσε: «Ήταν αρνητές, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο και τους έτυχε τώρα να έχουν κορωνοϊό και οι δύο. Και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα στο μυαλό της και τα έχασε».

Παρά το γεγονός πως ήταν αρνητές, οι πιστοί μέσα στην εκκλησία φορούσαν όλοι μάσκα και έτσι απετράπη η περαιτέρω διασπορά.

«Αυτή (52χρονη) δεν φορούσε μάσκα γιατί έψελνε στο ψαλτήρι, ο παπάς δεν φορούσε πάλι μάσκα διότι έψελνε, όλος ο κόσμος όμως που ήταν μέσα επειδή το είχα παρατηρήσει πολλές φορές φορούσε μάσκα. Δεν θα τους άφηνα να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία αν «φύγουν» οι μισοί, δεν θα μείνει τίποτα», συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Κραβαδίτης.

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου, ανέφερε: «Αυτό θα έλεγα είναι το πρώτο (περιστατικό) μετά από αρκετό καιρό. Είχαμε θυμάμαι πέρσι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ένα αντίστοιχο περιστατικό μητέρας και γιου που είχαν φύγει από το νοσοκομείο χωρίς την άδεια των γιατρών και βρέθηκαν σε μια στάση λεωφορείου προσπαθώντας να επιστρέψουν στην πόλη τους την Αταλάντη».

Το συμβάν με την 52χρονη νοσηλεύτρια έληξε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής μετά την επέμβαση του διοικητή ενώ ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να γίνει ψυχιατρική εκτίμηση και μεταφορά της -αν χρειαστεί- σε αντίστοιχη κλινική.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/11/2021