Υγεία

Ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των γιατρών του Ε.Σ.Υ. εξετάζει η κυβέρνηση

14.11.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να θεσπίσει το ακαταδίωκτο για τους γιατρούς που θα βοηθήσουν το ΕΣΥ στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει να θεσπίσει το ακαταδίωκτο για τους γιατρούς που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έκανε ο υπουργός το Σάββατο στη Σύνοδο των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στη σύνοδο παρέστη και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία επίσης δεσμεύτηκε να επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι όλος ο κλάδος έχει κληθεί να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτήν την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση.

Η θέση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς. Όμως, από την πλευρά του προεδρείου εκφράστηκε η πεποίθηση ότι θα βρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώπιον όλων των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσιάστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να μη χρειασθεί τελικώς να γίνει η επίταξη υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2021