Κόσμος

Λευκορωσία – Πείνα, κρύο και απόγνωση για χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Πολωνία

14.11.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Δεν έχει τέλος το δράμα των μεταναστών στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας που πέρασαν ακόμη μία νύχτα σε πολικές θερμοκρασίες. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του στα σύνορα την ώρα που ζητάει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξελιγμένους βαλλιστικούς πυραύλους.

Οι χιλιάδες μετανάστες που περιφέρονται στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή μέσα σε θερμοκρασίες παγετού.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται και χθες έφτασαν στη συνοριακή γραμμή χιλιάδες Λευκορώσοι στρατιώτες.

Οι πολωνικές αρχές ανακοινώνουν πως ένας νεαρός Σύρος βρέθηκε νεκρός σε δάσος κοντά στα σύνορα και ένας Πολωνός στρατιώτης πέφτει νεκρός από το όπλο συναδέλφου του που εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.

Οι χιλιάδες που χρησιμοποιήθηκαν από καλά κρυμμένα συμφέροντα ανάβουν φωτιές και ετοιμάζονται για ακόμη μία παγωμένη νύχτα.

Κανείς δεν ακούει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, η φωνή τους δεν ακούγεται, τα αιτήματά τους είναι γραμμένα στα πρόσωπά των παιδιών τους.

Αυτή η γυναίκα που κατέληξε σε ένα άσυλο για πρόσφυγες είναι έγκυος στο τέταρτο παιδί της και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά της.

Αδιάφορος για το δράμα που εκτυλίσσεται δίπλα του, το δράμα που προκάλεσε ο ίδιος δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις σε απελπισμένους ανθρώπους, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επιδιώκει να προμηθευτεί από τη Ρωσία πυραυλικά συστήματα «Iskander», με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων και δυνατότητα οπλισμού με συμβατικές, αλλά και πυρηνικές κεφαλές.

Η Ουάσιγκτον ρίχνει το φταίξιμο στον Λουκασένκο που εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης που σοβεί λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ, έχει τον χρόνο να παίξει χόκει μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μαζί με την Δύση πιστεύουν πως πίσω από την αναταραχή κρύβεται ο σύμμαχος του Λουκασένκο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σπεύδει να αποσείσει από πάνω τους τις ευθύνες.

Η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2021