Κόσμος

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

14.11.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες σταματούν τις πτήσεις τους προς τη Λευκορωσία ύστερα από κατηγορίες ότι οι μετανάστες φθάνουν στα σύνορα με την Πολωνία μέσω απευθείας πτήσεων από Τουρκία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Λευκορωσία στέλνει χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Πολωνία όπως έκανε και ο Ερντογάν με τον Έβρο.

Οι Έλληνες διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό τις Βρυξέλλες ότι αυτοί οι μετανάστες – κυρίως Σύριοι και Κούρδοι – φθάνουν στη Λευκορωσία με απευθείας πτήσεις από την Τουρκία και άλλες χώρες.

Τώρα που το συνειδητοποίησαν οι Ευρωπαίοι, άσκησαν πιέσεις στις αεροπορικές εταιρείες και πλέον μια μετά την άλλη απαγορεύουν τις πτήσεις προς το Μινσκ.

Η Τουρκία αρνείται κάθε εμπλοκή και απαγόρεψε σε πολίτες από Συρία, Ιράκ και Υεμένη να ταξιδεύουν από τα αεροδρόμιά της με προορισμό τη Λευκορωσία.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Λευκορωσία του Λουκασένκο με τις ευλογίες του Πούτιν – αν και ο τελευταίος το αρνείται – θέλει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη.

Ετοιμάζονται νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Λευκορωσίας, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι όταν έκανε η Τουρκία τα ίδια στον Έβρο, η Ευρώπη δεν έκανε καμία νύξη για κυρώσεις κατά του Ερντογάν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2021