Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Ένα υπερσύγχρονο πάρκο για όλους

12.11.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Η Θεσσαλονίκη πήρε το «πράσινο» φως για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου πάρκου, στο οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρίες.

Το πάρκο θα διαθέτει και παιδική χαρά, ώστε να διασκεδάζουν τα παιδιά, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο σε 1.5 χρόνο.

«Είναι ένα κεντρικό σημείο στην Τούμπα που στερείται πρασίνου. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε, εδώ θα έχουμε ένα πάρκο που θα έχει πράσινο, θα έχει παιχνίδια για τα παιδιά και παιχνίδια για άτομα με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για κίνηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο παραχώρησε στον Δήμο αυτό τον χώρο», δήλωσε.

Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη κατέκτησε άλλη μία πρωτιά, καθώς εντάχθηκε στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO.

«Είναι μία σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, γιατί είναι η πρώτη φορά που μία ελληνική πόλη αναγνωρίζεται ως γαστρονομικός προορισμός», είπε.

Όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωτίσει και αυτή τη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με την ημέρα που θα γίνει να είναι υπό διαπραγμάτευση, όπως είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/11/2021