Αθλητικά

ΕΠΟ – Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

12.11.2021 | 18:31 Eνσωμάτωση

Οι έσχατοι θεσμοί που λειτουργούν κανονικά στην ΕΠΟ, τα δικαιοδοτικά όργανα που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές, δέχονται επίθεση. Τελευταίο περιστατικό, η εξώθηση σε παραίτηση του Προέδρου Εφετών. Το μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ βρήκε ένα μεγάλο αντικείμενο καρφωμένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσα θα συναντήσει, κρίνοντας έκνομες αποφάσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως, «ο εκφοβισμός του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων -μέσω της καταστροφής του αυτοκινήτου του- και η συνακόλουθη παραίτησή του από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στα όσα διαμείβονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα».

Το χρονικό απειλών και παραιτήσεων

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν, υπέγραψαν συνυποσχετικό για την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκτοτε, μόνο αυτό δεν έγινε… Η ολιστική μελέτη πέρασε… πετσοκομμένη από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος με την αποδοχή όλων, Θοδωρής Ζαγοράκης, παραιτήθηκε από την Ομοσπονδία στις 9 Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για συνειδητή απαξίωση, απειλές και κλίμα τοξικότητας.

Ακολούθησε η παραίτηση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, την 1η Οκτωβρίου, «για λόγους σεβασμού και αξιοπρέπειας», όπως είχε αναφέρει. Και πλέον παράτυπες αποφάσεις άλωσης στην επιτροπή αδειοδοτήσεων και οργανόγραμμα-έκτρωμα από παριστάνοντες τους προέδρους.

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι η επίθεση-μήνυμα στο αυτοκίνητο του δικαστή.

«Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους απέναντι στα φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας. Είναι, όμως, ώρα ευθύνης και για τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές: Ώρα να υπερασπιστούν FIFA και UEFA την Ολιστική Μελέτη, να εγγυηθούν και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα για να ξεπεραστούν οι καταστάσεις ανωμαλίας», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ατμόσφαιρα τοξική, κλίμα επικίνδυνο

«Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτοί οι εγκληματίες του παρασκηνίου που κρύβονται πίσω από όσα παράνομα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν και το τελευταίο ανάχωμα νομιμότητας που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο και προκειμένου να σωθούν από την βέβαια έκπτωση των προσώπων που υλοποιούν τις παράνομες αποφάσεις τους, θα έφταναν με το θράσος που έχουν και με την ατιμωρησία της οποίας απολαμβάνουν να τρομοκρατήσουν και μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο πιθανότατα λόγω της εντιμότητας του δεν ελέγχουν», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες μέρες του.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 12/11/2021