Υγεία

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – «Το δυσάρεστο είναι ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας»

09.11.2021 | 18:15 Eνσωμάτωση

Στη εκπομπή LIVE NEWS φιλοξενήθηκε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, την πορεία της πανδημίας και την πρόταση του να χορηγείται το εμβόλιο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τους έξι μήνες.

«Είναι γεγονός ότι είμαστε σε μία ανοδική πορεία σε αυτό το επιδημικό κύμα. Το δυσάρεστο είναι ότι ακόμα ο χειμώνας είναι μπροστά μας,   πραγματικά δεν έχει κρύο στις νότιες περιοχές, άρα αναμένεται να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας είναι ανεμβολίαστοι και αρκετοί συμπολίτες μας είναι εμβολισμένοι αρκετά παλαιότερα», πρόσθεσε.

«Από το πρωί έκανα μια πρόταση να ανοίξει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση όχι στους έξι μήνες, άλλα νωρίτερα στους τέσσερις», εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Το που θα φτάσει αυτό το πράγμα δεν μπορούμε να το προβλέψουμε γιατί εξαρτάται από την ανθρώπινη συμπεριφορά», τόνισε.

Τα μέτρα ατομικής προστασία και ο εμβολιασμός είναι σημαντικά για τη μείωση των κρουσμάτων συμβουλεύει  πνευμονολόγος.

«Εγώ παρουσίασα την επιστημονική μου άποψη την οποία στηρίζω στα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρωτήσετε την επιτροπή», δήλωσε υποστηρίζοντας την άποψη του.

«Το αν θα δούμε πιο σκληρά μέτρα εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία και τις αποφάσεις που θα πάρει», ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος εμμένοντας στον εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/11/2021