Υγεία

Κορωνοϊός – «Τρέχουν» τα ασθενοφόρα, δεν φτάνουν τα ράντζα – «Πολεμικό» σκηνικό στα νοσοκομεία της χώρας

09.11.2021 | 16:39 Eνσωμάτωση

Την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας δείχνουν τα αποκλειστικά πλάνα του LIVE NEWS από ράντσα στον Ευαγγελισμό.

Ακόμα και τα νοσοκομεία της Αττικής φαίνεται να γονατίζουν υπό το βάρος της πανδημίας.

Η κατάσταση, θα πουν οι υγειονομικοί, είναι οριακή και ο κίνδυνος να έχουμε εικόνες Ρουμανίας, όπως αυτές με ασθενείς να νοσηλεύονται στα αυτοκίνητά τους με φιάλες οξυγόνου, είναι ορατός.

«Μπορεί να δούμε εικόνες Ρουμανίας, αναπνευστήρες στο αυτοκίνητο ναι. Αν έχουμε αναπνευστήρες», λέει ο Αδαμάντιος Χλωρός, πνευμονολόγος στο Παπανικολάου.

Για εικόνες Ρουμανίας προειδοποιεί και ο Νίκος Καπραβέλος.

«Θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς, δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία».

Νέο μαύρο ρεκόρ

Νέο μαύρο ρεκόρ κατέγραψε χθες η χώρα. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 7.000, ενώ υψηλός και ο αριθμός των θανάτων που έφτασαν τους 65.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες είναι εφιαλτική, καθώς αναμένεται να φτάσουμε τα 11.000 κρούσματα λένε οι γιατροί που προβλέπουν αύξηση στα 20.000 τον Φεβρουάριο.

Η αύξηση στα κρούσματα, τις νοσηλείες και τις ΜΕΘ, φέρνει και έκρηξη στον αριθμό των νεκρών, που θα φτάσουν τους 100 στο τέλος του μήνα.

Εν μέσω των ζοφερών προβλέψεων για χιλιάδες κρούσματα και ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία, το ΕΣΥ ήδη έχει «γονατίσει» με γεμάτες τις εντατικές.

Στη Θεσσαλονίκη, 4 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, 8 ακόμη περιμένουν να διασωληνωθούν ενώ ανοίγουν ακόμη 9 εντατικές με γιατρούς από την Αθήνα.

Στα 28 νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1.048 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες και 159 σε ΜΕΘ.

Στον Βόλο, το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί άλλα περιστατικά, ενώ οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλο πέφτουν από κορωνοϊό, κάτι που ξανακάνει επιτακτική την επίταξη του ιδιωτικού τομέα

«Οι τρεις γιατροί, οι δύο είναι σίγουρο και μάλλον και ο τρίτος από τους τέσσερις γιατρούς της μοναδικής παθολογικής, νοσούν», λέει ο Νίκος Χαϋτούρας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Γεμάτο και το γενικό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σήμερα ανοίγουν 23 κρεβάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει και πάλι σε όλους τους τόνους πως δε θα υπάρξει νέο lockdown παρά την επέλαση του κορωνοϊού, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη και για κλείσιμο των σχολείων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/11/2021