Ελλάδα

Κορωνοϊός – Υπέρ των μέτρων οι πιστοί – Με μάσκες και αποστάσεις στους ναούς

07.11.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση εξαίρεσε τις εκκλησίες από τα μέτρα και έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται όλοι χωρίς τον διαχωρισμό εμβολιασμένων- ανεμβολίαστων, παρά το ότι είναι κλειστοί χώροι. Αρκετοί πιστοί ωστόσο προσήλθαν με πιστοποιητικά, ενώ υπήρξαν δυστυχώς και περιπτώσεις όπου υπήρξε συνωστισμός και οι πιστοί δεν φορούσαν καν μάσκα.

Την πατρική προτροπή της Ιεράς Συνόδου προς τους πιστούς να τηρούν όλα τα μέτρα και να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό τεστ εάν δεν έχουν εμβολιαστεί, φαίνεται πως ακολούθησαν αρκετοί που γέμισαν σήμερα τις εκκλησίες σε όλη τη χώρα.

«Είπαν δε θα γίνει έλεγχος στην Εκκλησία αλλά εγώ τα κουβαλάω μαζί μου», ανέφερε ένας πολίτης.

Παρά το γεγονός, πως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν είναι απαραίτητη για την είσοδο στις εκκλησίες, πολλοί πιστοί είχαν μαζί τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία η είσοδος στους πιστούς είναι ελεύθερη, ωστόσο, πολλοί πιστοί έχουν μαζί τους τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού σε περίπτωση ελέγχου.

«Τηρούμε όλα τα μέτρα. Ο κόσμος είναι υπάκουος και προστατεύεται», δήλωσε ο πατέρας Νικόλαος.

«Τηρούμε τα μέτρα»

Η είσοδος των πιστών ήταν ελεύθερη, χωρίς να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών ενώ στους ναούς υπήρχαν αντισηπτικά και μάσκες, με τους νεωκόρους να απολυμαίνουν συχνά-πυκνά τις εικόνες.

«Δεν είμαστε ελεγκτές να ελέγξουμε εάν έχουν τα χαρτιά τους και τα λοιπά, αλλά όλοι μέσα τηρούμε τις αποστάσεις, τις μάσκες…», δήλωσε ιερέας στη Θεσσαλονίκη.

Υπερ των νέων μέτρων είναι οι περισσότεροι πιστοί που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία.

«Κάποια μέτρα πρέπει να παρθούν και στις Εκκλησίες. Εγώ είμαι εμβολιασμένη και δεν είμαι κατά», δηλώνουν οι πιστοί.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι πιστοί φορούσαν μάσκες, ωστόσο, υπήρξαν και ναοί όπου κανείς δεν τηρούσε τα μέτρα. Οι πιστοί παρακολουθούσαν τη λειτουργία χωρίς μάσκα και συνωστίζονταν ο ένας πίσω από τον άλλον για να λάβουν τη θεία κοινωνία.

Υποχρεωτικά οι ανεμβολίαστοι ιερείς, ιεροψάλτες και εργαζόμενοι στους ιερούς ναούς πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2021