Κόσμος

Επεισοδιακές διαδηλώσεις αρνητών του εμβολιασμού – Προκλήσεις αρνητών του κορωνοϊού σε σουπερμάρκετ

07.11.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Νέες μορφές κινητοποιήσεων κάνουν οι αρνητές. Στη Γαλλία έχουν λανσάρει την μόδα να μπαίνουν σε σουπερμάρκετ, να γεμίζουν καρότσια με προϊόντα και τα εγκαταλείπουν μπροστά στα ταμεία. Στην Ιταλία διαδηλωτές έκαναν την κηδεία της χώρας με φέρετρο, ενώ στη Γερμανία αρνητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Ιταλία

Την κηδεία της Ιταλίας, με ένα φέρετρο τυλιγμένο στην ιταλική σημαία, έκαναν χιλιάδες αντιεμβολιαστές που διαδήλωσαν στο Μιλάνο και στην Τεργέστη, την ώρα που ανεβαίνει πάλι ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού.

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την ιταλική αστυνομία, ειδικά στην Τεργέστη. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Ουνιτά, που είχε αποκλείσει η αστυνομία.

Γαλλία

Στη Γαλλία, οι αρνητές του κορωνοϊού πλασάρουν μια καινούργια μόδα διαμαρτυρίας για τα μέτρα. Μπαίνουν σε σουπερμάρκετ, γεμίζουν καρότσια με προϊόντα και τα εγκαταλείπουν μπροστά στα ταμεία, όπως σε αυτό το βίντεο από την Αιξ αν Προβάνς, κοντά στη Μασσαλία.

«Όχι στο πάσο, όχι στη μάσκα», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα την Τρίτη και αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ενίσχυση των μέτρων.

Γερμανία

Στη Γερμανία αρνητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη Λειψία. Οι αρχές είχαν δώσει άδεια για συγκέντρωση μόνο χιλίων ατόμων, όμως οι διαδηλωτές ήταν πολλαπλάσιοι και αρνήθηκαν να διαλυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 20 νεοναζί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2021