Ελλάδα

Από τα διαγνωστικά στην… ουρά για ψώνια – Σαρωτικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

07.11.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Σήμερα Κυριακή τα καταστήματα άνοιξαν προαιρετικά στις  11 το πρωί. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν, ο καιρός βοήθησε και ο κόσμος με πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ ανά χείρας βγήκε στην αγορά.

Ουρές και σήμερα στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, στα mall και τα εκπτωτικά χωριά.

Η πλειοψηφία θεωρεί τα μέτρα απαραίτητα, δεν έλειψε όμως και η γκρίνια…

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό του εμπορικού συλλόγου 4 στους 5 καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ 1 στους 5 μπαίνει με τεστ.

Θετικό ήταν το πρόσημο αυτό το Σαββατοκύριακο και από άποψη τζίρου. Πολλοί καταναλωτές έκαναν τεστ την τελευταία στιγμή προκειμένου να μπουν σε κάποιο κατάστημα.

Τεστ της τελευταία στιγμής έκανε και ο Μπόρις αφού αρνείται να κάνει το εμβόλιο παρότι εκτός από τα ψώνια, είναι απαραίτητο και για την εργασία του.

Ούτε σήμερα έλειψαν τα παρατράγουδα μεταξύ επιχειρηματιών και απείθαρχων καταναλωτών που αρνήθηκαν να δώσουν προσωπικά στοιχεία για να μπουν στο κατάστημα

Οι επιχειρηματίες που απειλούνται με λουκέτο 15 ημερών και 5000 πρόστιμο, ζητούν από το υπουργείο να τιμωρείται ο πελάτης και όχι ο καταστηματάρχης όταν δεν τηρούνται τα μέτρα.

Οι έλεγχοι πάντως και σήμερα ήταν σαρωτικοί, ακόμα και με τα μικρά παιδιά.

Οι επιχειρηματίες μοίρασαν το προσωπικό έτσι ώστε κάποιοι να παίρνουν τις παραγγελίες και κάποιοι να κάνουν τους ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και γκρίνιες από τους πελάτες.

Λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι

Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα στα μαγαζιά λόγω κορωνοϊού, τα λουκέτα, ακόμα και οι συλλήψεις.

Οι έλεγχοι ξεπέρασαν τους 90.000, ενώ σημειώθηκαν 9 συλλήψεις καταστηματαρχών, 2 συλλήψεις πελατών, 25 αναστολές λειτουργίας και 601 παραβάσεις μέτρων.

Λουκέτο επίσης μπήκε και σε ένα πολύ γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, το οποίο θα ανοίξει πια μετά τις γιορτές. Το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο υπέπεσε για τρίτη φορά σε έλεγχο και αποδείχτηκε ότι δεν τηρούσε τα μέτρα, με αποτέλεσμα να χάσει την άδεια λειτουργίας για δύο μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2021